ΤΟΠΙΚΑ

Δεν είναι λύση το «ολίγον έγκυος»

δεν-είναι-λύση-το-ολίγον-έγκυος-851206

Από δω το πάτε, από κει το φέρνετε, φοβάμαι ότι η περίφημη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό θα καταλήξει μια παρωδία μεταρρύθμισης, η οποία θα έχει δύο κακά αντί ενός. Διότι και στρατιές δυσαρεστημένων θα δημιουργήσει και το πρόβλημα δεν θα λύσει οριστικά. Απλώς θα μεταθέσει τα πλέον επώδυνα για την επόμενη κυβέρνηση.
Αν θέλετε να έχετε τοκετό, δεν μπορείτε να πορεύεστε με τη λογική του… «ολίγον έγκυος». Το «ολίγον έγκυος» μπορεί να είναι κανένα επιβλαβές… εξωμήτριο, το οποίο θα απαιτεί επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις.
Το ότι το πρόβλημα είναι εξαιρετικά δύσκολο το γνωρίζατε. Το πιο χαρακτηριστικό του στοιχείο είναι ότι την ενοποίηση των ταμείων δεν μπόρεσε να την περάσει ούτε η δικτατορία. Ο τότε «υπουργός» Λουκάς Πάτρας ανατράπηκε από τους ίδιους τους διορισμένους από την χούντα «συνδικαλιστές», παρά το ότι επιχειρούσε να υλοποιήσει πολιτική επιλογή του ίδιου του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Δεν επιτρέπεται λοιπόν να εκπλήσσεστε για το γεγονός ότι σήμερα στις αντιδράσεις κατά της δικής σας μεταρρύθμισης πρωτοστατούν δικά σας συνδικαλιστικά στελέχη, όπως άλλωστε στα όσα επιχείρησε η κυβέρνηση Σημίτη αντέδρασαν με τρόπο που οδήγησε στο κλασικό «ες αύριον τα σπουδαία», οι συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Τόσο ώστε ο εμφανιζόμενος ως ο «καταλληλότερος» να γίνει τελικώς ο αποδιοπομπαίος τράγος.
Το μόνο θετικό από όλη αυτή την διαδικασία με την αλλαγή ενός ακόμη υπουργού Απασχόλησης είναι το γεγονός ότι επιτέλους, κατά την υπόσχεση της κυρίας Πετραλιά, θα έχουμε ένα συγκεκριμένο κείμενο πάνω στο οποίο θα επιχειρηθεί μια νέα προσπάθεια διάλογου. Διότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ως τώρα διαδικασίας ήταν το γεγονός ότι μιλούσαμε για αλλαγές χωρίς να έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο αλλαγών μπροστά μας. Αλλά κάθε τόσο «διέρρεε» και κάποια πληροφορία ως… προπαρασκευή πυρός, με αποτέλεσμα να προκαλεί ομαδικά πυρά επί… κινητού στόχου.
Δυστυχώς το πρόβλημα είναι δυσανάλογα σοβαρό για να επιτρέπεται να συνεχισθούν τέτοια παίγνια πολιτικής.
Ελπίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν θα θυμίζει το παλιό ανέκδοτο με τις τόσες τροποποιήσεις, όχι στο ίδιο το ένδυμα, αλλά στο… σώμα του πελάτη, από τον ιδιόρρυθμο ράπτη, που κατέλεξε στο επιφώνημα: «Για κοίτα κουστουμιά… ο σακάτης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου