ΤΟΠΙΚΑ

Μουσικό σχολείο χωρίς μουσικούς…

μουσικό-σχολείο-χωρίς-μουσικούς-851206

Μία εβδομάδα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν από χθες οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Βόλου, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις ωρομισθίων εκπαιδευτικών.
Οι μαθητές τοποθέτησαν από χθες λουκέτο στην είσοδο του σχολείου τους, σε μια προσπάθεια να προβάλουν δυναμικά το αίτημά τους για τοποθέτηση ωρομισθίων εκπαιδευτικών Μουσικής.
Όπως έλεγαν εκπρόσωποί τους, δεν έχουν διδαχθεί μουσικά όργανα της επιλογής τους, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Οι ώρες διδασκαλίας για την πρακτική εξάσκηση σε μουσικά όργανα που έχουν μέχρι σήμερα χαθεί, ελλείψει εκπαιδευτικών, υπολογίζονται στις 500 μέχρι σήμερα.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο, όπως τόνιζαν μαθητές τους, είναι το γεγονός ότι τους τρεις-τέσσερις πρώτους μήνες οι βαθμολογίες των μαθητών δεν περιλαμβάνουν βαθμούς σε μουσικά όργανα.
Χθες, μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης, οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη, την οποία φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν έως και την Παρασκευή. Στη συνέχεια τα σχολεία κλείνουν για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και οι μαθητές θα εκτιμήσουν την κατάσταση με την επαναλειτουργία των σχολείων μετά από δύο εβδομάδες.
Κατ’ εξαίρεση η κλειδωμένη είσοδος του διδακτηρίου άνοιξε χθες το πρωί για δύο εκπαιδευτικούς, προκειμένου να ετοιμάσουν τη βαθμολογία του πρώτου τετραμήνου που θα λάβουν πριν τις γιορτές οι μαθητές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου