ΤΟΠΙΚΑ

Ενιαία κανονιστική για τα σούπερ μάρκετ

ενιαία-κανονιστική-για-τα-σούπερ-μάρκ-799198

Την ανάγκη ενοποίησης της κανονιστικής απόφασης που είχε πάρει ο πρώην Δήμος Βόλου και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες του νέου και ενιαίου Δήμου Βόλου , τονίζει στην απάντησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου Νίκος Μόσχος με αφορμή ερώτηση που είχαν καταθέσει οι δημοτικοί σύμβουλοι Χαρ. Ζάχος και Γρ. Ιγγλέσης για το θέμα της αδειοδότησης του σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης στη Νέα Ιωνία το οποίο λειτουργούσε χωρίς να έχει καταθέσει Μελέτη Κυκλοφοριακών Επιπτώσεων, όπως προβλέπεται στη Δημοτική Ενότητα Βόλου για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος άνω των 300 τ.μ. Στην ερώτηση γιατί το συγκεκριμένο ακίνητο δεν απαλλοτριώθηκε από τον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας ο κ. Μόσχος παραπέμπει για το θέμα στην τότε Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας υπό τον Π.Μαβίδη.

1. Η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, δημιούργησε την ανάγκη αξιολόγησης, ενοποίησης, τροποποίησης και επικαιροποίησης μιας σειράς κανονιστικών αποφάσεων παλαιότερων Δημοτικών Συμβουλίων (κυρίως του πρώην Δήμου Βόλου), προκειμένου να έχουν ισχύ στα διοικητικά όρια του νέου Δήμου. Για το λόγο αυτό η δημοτική αρχή ήδη προχώρησε στην λήψη μιας σειράς νέων κανονιστικών αποφάσεων για : α) τους κοινόχρηστους χώρους, β) το πράσινο, γ) την καθαριότητα, δ) τα κοιμητήρια, ε) τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, στ)τις λαϊκές, ζ) τους οίκους ανοχής, η) παζάρι κ.α.

Το θέμα της ανάγκης τροποποίησης των με αρ. 494/2009 (όπως τροπ. την 84α /1995) και 197/2005 Κανονιστικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσιάστηκε με το αναφερόμενο κατάστημα.

Ωστόσο η ανάγκη τροποποίησης των αναφερόμενων κανονιστικών αποφάσεων σταθμίζεται και αξιολογείται με τα νέα δεδομένα που δημιουργούν μια σειρά από νέα νομοθετήματα, όπως ο Ν. 4067/2012 (Νέος Οικοδομικός Κανονισμός) και η νέα Υγειονομική Διάταξη Υ1γ/Γ.Π/οικ.96967 (ΦΕΚ Β’ 2718/8.10.2012) «Υγειονομική όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων, ποτών και άλλες διατάξεις»

2. Το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Ν. Ιωνίας με την με αρ. 7/26.2.2007 απόφαση του ενέκρινε την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης στο ΟΤ 131 για αποχαρακτηρισμό του κοινόχρηστου χώρου και τη μετατροπή του σε οικοδομήσιμο, σύμφωνα με την με αρ. 232/2006 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Βόλου.

Με την 10237/2007 απόφαση Νομάρχη ολοκληρώθηκε η σχετική τροποποίηση του σχεδίου πόλης για την κατάργηση του Κοινόχρηστου Χώρου λόγω άρσης της επιβληθείσας αναγκαστικής απαλλοτρίωσης (ΦΕΚ 550/ΑΑΠ/19.12.2007).

Επειδή οι ενέργειες αυτές αφορούν προηγούμενη δημοτική αρχή, δεν μπορώ να γνωρίζω και δώσω ακριβή απάντηση στους λόγους, στους οποίους αναφέρεστε στην 2η ερώτηση σας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου