ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση τριών εβδομάδων

παράταση-τριών-εβδομάδων-799217

Παράταση τριών εβδομάδων δόθηκε χθες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας να περάσουν ΚΤΕΟ όσοι ιδιοκτήτες δικύκλων δεν πρόλαβαν να προβούν στον απαραίτητο Τεχνικό Έλεγχο, ωστόσο χθες δημιουργήθηκε αναστάτωση στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ της Μαγνησίας καθώς δεν υπήρχε από νωρίς επίσημη ενημέρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες δικύκλων να μην γνωρίζουν εάν θα τους καταβληθεί πρόστιμο ή εάν θα δοθεί παράταση της διαδικασίας.

Αρχικά η προθεσμία ήταν μέχρι το περασμένο Σάββατο 6 Απριλίου ωστόσο λόγο του μεγάλο όγκου δικύκλων αλλά και της ελλιπούς ενημέρωσης των πολιτών, δόθηκε παράταση τριών εβδομάδων αφού στην πλειοψηφία τους οι ιδιοκτήτες δικύκλων στη Μαγνησία δεν κατάφεραν να είναι εντός του χρονοδιαγράμματος.

Όπως επισημαίνει ιδιοκτήτες ιδιωτικού ΚΤΕΟ στη Μαγνησία « ο όγκος των δικύκλων σε σχέση με τα ΚΤΕΟ στην περιοχή είναι δυσανάλογος και γι’ αυτό και η παράταση ήταν επιβεβλημένη ενώ παράλληλα το κράτος δεν προνόησε το προηγούμενο διάστημα να ενημερώσει εγκαίρως τους κατόχους με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές τις προηγούμενες ημέρες με μέσω όρο αναμονής τις 3 ώρες».

Ξεκαθαρίζεται πάντως, πως ο τεχνικός έλεγχος και κατ’ επέκταση το πρόστιμο, αφορά μόνο δίκυκλες μοτοσικλέτες άνω των 50cc που η άδεια κυκλοφορίας τους έχει εκδοθεί από τη διεύθυνση του υπουργείου Μεταφορών και όχι για όσα η άδειά τους έχει εκδοθεί από τα κατά τόπους τμήματα Τροχαίας του Νομού.

Το πρόστιμο της Τροχαίας σύμφωνα με τον ΚΟΚ είναι 400 ευρώ, ενώ στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης προσκομίσει εντός δέκα ημερών το Δελτίο ΚΤΕΟ στη Τροχαία θα καταβάλλει το ποσό των 50 ευρώ. Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΜΟΤΟ ισχύει για 2 χρόνια και η Κάρτα Θορύβου για 1 χρόνο, με το κόστος ελέγχου πιστοποίησης από τα ΚΤΕΟ να ανέρχεται σε 20,33 ευρώ.

Για όλα τα ΜΟΤΟ που κυκλοφορούν στη Μαγνησία η υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) περιλαμβάνει έλεγχο καυσαερίων, φώτων, φρένων, θορύβου και οπτικό έλεγχο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου