ΤΟΠΙΚΑ

Διακόσιες χιλιάδες για τους ποδηλατόδρομους

διακόσιες-χιλιάδες-για-τους-ποδηλατό-799388

Η δημοτική αρχή έχει δεσμεύσει στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013 σχετική πίστωση ύψους 200.000 € για την υλοποίηση των παρεμβάσεων που θα καταστήσουν τους ποδηλατόδρομους στο Βόλο ασφαλείς και λειτουργικούς.

Τα παραπάνω τονίζει σε έγγραφη απάντησή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Φώτης Λαμπρινίδης σε σχετική ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου που έκανε λόγο για επικίνδυνες παγίδες που υπάρχουν καθόλο το μήκος του έργου.

Ειδικότερα η απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών έχει ως εξής :

Το «Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων στο Δήμο Βόλου» ως έργο έχει παραληφθεί οριστικά στις 29.12.11, με την υπ’ αριθμ. 824 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη απόφαση και συγκεκριμένα το σημείο 4, το Δημοτικό Συμβούλιο : «εγκρίνει τη σύσταση ομάδας μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Δ/νσης Πολεοδομίας, η οποία θα προσδιορίσει και θα κοστολογήσει τις απαραίτητες επεμβάσεις, ώστε το έργο να γίνει πιο ασφαλές και πιο λειτουργικό».

Η ομάδα μελέτης συστάθηκε με απόφαση Δημάρχου στις αρχές του 2012, εκπόνησε το πόρισμα και τις προτάσεις της, τα οποία κατέθεσε στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας, ενώ τέθηκαν και σε δημόσια διαβούλευση.

Σκοπός της διαβούλευσης είναι να διατυπωθεί τελική πρόταση, η οποία θα έλθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο υφιστάμενο δίκτυο, ούτως ώστε αυτό να αποδοθεί τμηματικά με λειτουργικότητα και ασφάλεια στους χρήστες του. Η δημοτική αρχή έχει δεσμεύσει στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013 σχετική πίστωση ύψους 200.000€ για την υλοποίηση των παρεμβάσεων αυτών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου