ΤΟΠΙΚΑ

Η αλλαγή προσώπων

η-αλλαγή-προσώπων-851206

Δεν αποτελεί έκπληξη η εκπαραθύρωση του Βασίλη Μαγγίνα από το Υπουργείο Απασχόλησης. Ήταν αναμενόμενη. Αυτό που αποτελεί έκπληξη είναι η τοποθέτηση της Φάνης Πετραλιά στο συγκεκριμένο υπουργείο. Η καταγόμενη από τη Σκόπελο υπουργός έχει θητεύσει παλιότερα στα υφυπουργεία Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και στο Υπουργείο Τουρισμού πρόσφατα. Σαν πολιτική προσωπικότητα ουδεμία σχέση έχει με τον προκάτοχό της Βασίλη Μαγγίνα.
Ασφαλώς πιο καπάτσα η κ. Πετραλιά και καλά δικτυωμένη στα μέσα ενημέρωσης και γενικότερα στο κύκλωμα εξουσίας των Αθηνών. Λέγεται μάλιστα ότι είναι από τα πολιτικά πρόσωπα που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της βοήθειας μεγαλοεκδοτών της Αθήνας. Μπασμένη με δυο λόγια στα κόλπα της πολιτικής η Σκοπελίτισσα.
Καλείται όμως η έμπειρη πολιτικός να διαχειριστεί την καυτή πατάτα του ασφαλιστικού. Στο συγκεκριμένο ζήτημα λίγο οι αστοχίες της κυβέρνησης, λίγο η εύλογη ανησυχία των εργαζομένων και η… φασολάδα έχει φουσκώσει για τα καλά.
Αν το πρόβλημα του ασφαλιστικού είναι ουσιαστικό και πραγματικό, δηλαδή αν χρειάζεται γενναίες αποφάσεις και τομές, η κ. Πετραλιά δεν έχει να κάνει τίποτε άλλο παρά να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική. Σε μια τέτοια περίπτωση τα αποτελέσματά της θα είναι πανομοιότυπα μ΄ αυτά του κ. Μαγγίνα.
Αν το ζήτημα του ασφαλιστικού τύχει επικοινωνιακής προσέγγισης από πλευράς της κυβέρνησης, δηλαδή αν επιλεγεί η οδός των ανώδυνων αλλαγών τύπου… ασπιρίνης, τότε είναι βέβαιο ότι η κ. Πετραλιά θα τα καταφέρει ασυγκρίτως καλύτερα απ΄ τον προκάτοχό της.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου