ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξε παλιές πληγές η ΔΕΥΑΜΒ

ανοιξε-παλιές-πληγές-η-δευαμβ-851206

Πολιτική ένταση και διαξιφισμοί με αρκετή δόση αναφορών στο ‘89 προκάλεσαν οι πρόσφατες καταγγελίες για τη ΔΕΥΑΜΒ στο τέλος της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου.
Προσωπικές αναφορές του κ. Αντ. Παππά στο δήμαρχο Βόλου προκάλεσαν την επίθεση του αντιδημάρχου Βόλου Απ. Φοινικόπουλου, που κατηγόρησε τη ΔΑΣ ότι με τέτοιες μεθόδους επιχειρεί να απενεχοποιηθεί από «ουρά της δεξιάς» που ήταν πάντα.
Η ένταση προκλήθηκε με αφορμή την εγγυοδοσία που πρέπει να παρέχει ο Δήμος Βόλου στη ΔΕΥΑΜΒ για το δάνειο που θα λάβει ύψους 10 εκ. ευρώ.
Απόφαση ωστόσο δεν ελήφθη, αφού κρίθηκε σκόπιμο, όπως τόνισε ο δήμαρχος Βόλου, να υπάρξει πρώτα γραπτή βεβαίωση από την Κυπριακή Τράπεζα που έχει δανειοδοτηθεί ο Δήμος για την Πλ. Πανεπιστημίου ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα στην πορεία, επειδή ο Δήμος θα εγγυηθεί για ένα άλλο δάνειο, που είναι μάλιστα διαδημοτικής επιχείρησης.

Με… παραπομπή
στο 89

Ο επικεφαλής της ΔΑΣ Αντώνης Παππάς ζητούσε με επιμονή οι καταγγελίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας για τη ΔΕΥΑΜΒ να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο και ενώ ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης εξήγησε ότι πρόκειται για ένα θέμα που αφορά στη διαδημοτική επιχείρηση και το μόνο αρμόδιο όργανο για να συζητηθεί είναι το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ.

Η εξήγηση του δημάρχου δεν έπεισε τον κ. Παππά, που άρχισε να εκστομίζει βαριές εκφράσεις για «ορντινάτσες», με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονο φραστικό επεισόδιο με το δήμαρχο.

«Έχετε καταντήσει ορνινάτσες εκεί όλοι σας, τόνισε ο κ. Παππάς καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό της παράταξής του από τη ΔΕΥΑΜΒ. «Δεν μας βάζετε στη ΔΕΥΑΜΒ, γιατί φοβάστε. Ξέρετε πράγματα και τα αποσιωπάτε από την πόλη και τους πολίτες. Πού είναι η δημοκρατικότητά σας;» αναρωτήθηκε ο ίδιος…

«Ορντινάτσες είστε εσείς, κ. Παππά, και θα έπρεπε να ντρέπεστε για τον τρόπο που συμπεριφέρεστε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο» ανταπάντησε ο κ. Βούλγαρης, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο αντιδήμαρχος Βόλου Απ. Φοινικόπουλος, που κατακεραύνωσε τον κ. Αντώνη Παππά χαρακτηρίζοντας τον «ουρά της Δεξιάς».

«Ο κ. Παππάς, με καθυστέρηση ετών, αντιδρά σε κάποια πράγματα, προφανώς επειδή ήταν μια ζωή ουρά της Δεξιάς. Φέρνει θέματα νομίζοντας έτσι ότι θα εξομοιώσει τα πράγματα. Εάν θέλει να μιλήσουμε, να το κάνουμε ανοιχτά, να τα πούμε όμως όλα. Να μιλήσουμε για την συγκυβέρνηση του ’89, για τη στάση της παράταξής του στο Βόλο το 1994, για το τι έπραξαν το 2002 στο δεύτερο γύρο, αλλά και ποιοι πήγαιναν μαζί στις επιχειρήσεις και στις επιτροπές…» επισήμανε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Βόλου.
Ο επικεφαλής της ΔΑΣ με τη σειρά του ανταπέδωσε τα «πυρά», σχολιάζοντας ότι «αυτοί που κατηγορούσαν το 1989 το ΠΑΣΟΚ, σήμερα είναι τοπικά καθοδήγηση στο συνέδριο του κόμματος…».
Η ένταση προκλήθηκε με αφορμή την εγγυοδοσία που πρέπει να παρέχει ο Δήμος Βόλου στη ΔΕΥΑΜΒ για το δάνειο που θα λάβει ύψους 10 εκ. ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου