ΤΟΠΙΚΑ

Οι ελληνικοί μύθοι ζωντανεύουν στο “Ηλίου Μέλαθρον”

οι-ελληνικοί-μύθοι-ζωντανεύουν-στο-η-851206

Η εικαστική ευαισθησία του Κώστα Μαϊπά, η οποία είναι εμφανής στην έκθεση που διοργανώνει το Κοινωφελές Ιδρυμα “Αφών Δεληγεώργη”, θα πλαισιώσει μελλοντικά τον κύκλο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, στο πεδίο των Μεσογειακών. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης της παραπάνω έκθεσης, που θα διαρκέσει έως αύριο, ο κ. Νίκος Δεληγεώργης ανέφερε χθες ότι “στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Πολιτιστικής Μεσογειάδας που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, το Ιδρυμα “Δεληγεώργη” προγραμματίζει συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου, για να πραγματοποιήσει μια σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνουν διάφορα είδη μουσικής, κλασική, λυρικό, ελαφρό και έντεχνο ελληνικό τραγούδι, χορό καθώς και έκθεση του ζωγράφου Κώστα Μαϊπά, με θεματολογία τον Μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας”, που θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο.
Αναφερόμενος στην θεματολογία της παρούσας έκθεσης του Κώστα Μαϊπά, ο οποίος σημειωτέον είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός, ο κ. Δεληγεώργης ανέφερε ότι “αντλεί έμπνευση από την Ελληνική Μυθολογία, καθώς αναφέρεται στις ζωοφόρους του Παρθενώνα, που αναπαριστούν την πομπή των Παναθηναίων, την ιστορία του Οιδίποδα, το τρένο του Πηλίου αλλά και την Αργοναυτική Εκστρατεία”, έχοντας ως δημιουργική αφετηρία τα μεγάλα έργα του παρελθόντος που κοσμούν Μουσεία της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Παράλληλα, ο κ. Δεληγεώργης υπογράμμισε την “ανεξάντλητη δημιουργική διάθεση του αυτοδίδακτου ζωγράφου”, ο οποίος “χρησιμοποιεί την “ιδιαίτερη προσωπική τεχνοτροπία της εσκεμμένης παραμόρφωσης (deliberated distortion), μέσω της οποίας επιτυγχάνεται χρωματική ενότητα και αρμονία”.
Ο Κώστας Μαϊπάς, ο οποίος σε ένα από τα έργα του αποτυπώνει την κατασκευή της Αργούς, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η ζωγραφική αποτελεί για τον ίδιο “τρόπο διαφυγής από την καθημερινότητα”. “Στηρίζομαι στο χρώμα, και συγκεκριμένα στο ελαιόχρωμα, το οποίο είναι εύπλαστο” υπογραμμίζει ο κ. Μαϊπάς, ο οποίος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον κ. Δεληγεώργη “για την στήριξη και την προβολή του έργου μου”. Ο ζωγράφος παρουσιάζει για πρώτη φορά τα έργα του σε ατομικό επίπεδο, ενώ προηγουμένως εξέθεσε τα έργα του “στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων “Μελίνα Μερκούρη”, το “Θησείο” και αλλού”. Η έκθεση του Κώστα Μαϊπά θα διαρκέσει έως αύριο στην αίθουσα τέχνης “Ηλίου Μέλαθρον” (Γκλαβάνη 37 και Αλεξάνδρας – 1ος όροφος) και είναι ανοιχτή για το κοινό 11π.μ.-1 μ.μ. και 7-10 μ.μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου