ΤΟΠΙΚΑ

Στα « λευκά» σήμερα η Μαγνησία

στα-λευκά-σήμερα-η-μαγνησία-851206

Επιστροφή του χιονιά στα ορεινά της Μαγνησίας από σήμερα το πρωί προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Σε επιφυλακή παραμένουν τα αποχιονιστικά μηχανήματα, καθώς και οι υπηρεσίες της Νομαρχίας και των δήμων για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα από την κακοκαιρία.

Νέα ελαφρά χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές, χιονόνερο στο Βόλο και τσουχτερό κρύο, αναμένεται ότι θα συνθέτουν σήμερα το καιρικό σκηνικό.
Ύφεση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από αύριο το βράδυ και για τις επόμενες δύο ημέρες.
Επί ποδός παραμένουν Νομαρχία, δήμοι και εθελοντικές ομάδες. Χθες από νωρίς το πρωί οκτώ μηχανήματα της Νομαρχίας Μαγνησίας, βρίσκονταν διάσπαρτα σε σημεία του νομού για τη βελτίωση της βατότητας του οδοστρώματος αλλά και για τη ρίψη άλατος.
Όπως ενημέρωνε ο εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Μπ. Τσαμπάζης, παγετός εκδηλώθηκε στο Κεραμίδι.
Η επέμβαση των αποχιονιστικών μηχανημάτων ήταν έγκαιρη.
Χιονόπτωση σημειώθηκε στο Κεραμίδι, το Βένετο και την Ανάβρα. Το ύψος του νέου χιονιού έφθασε στα 10 εκατοστά, ενώ νέα χιονόπτωση σημειώθηκε και στα Χάνια, όπου το χιόνι ξεπέρασε πλέον τα 60 εκατοστά.
Μικρότερης διάρκειας και έντασης χιονόπτωση σημειώθηκε επίσης στη Ζαγορά, όπου το ύψος του χιονιού δεν ξεπέρασε τους πέντε πόντους, τις Μηλιές, τη Βρύναινα, τον Αϊ Γιάννη, τη Δράκεια και το Νεοχώρι. Χιονόνερο έπεσε σε Κωφούς και Κοκκωτούς.
Σύμφωνα με τον κ. Τσαμπάζη, τα συνεργεία θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται υπ’ ατμών για την πρόληψη προβλημάτων και τις επόμενες ημέρες.
Με απόφαση της αντινομάρχη Παιδείας Νατάσσας Οικονόμου, κλειστά παρέμειναν χθες τα δημοτικά σχολεία στην Ανάβρα και τη Βρύναινα, λόγω της χιονόπτωσης και με το σκεπτικό της αποτροπής ενδεχόμενων κινδύνων για τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών κατά τις μετακινήσεις τους προς και από το σχολείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου