ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Το Μεταβατικό Εφετείο
Στα Χανιά έχουν γίνει μαλλιά –κουβάρια, επειδή ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκης θέλει να δημιουργήσει μεταβατικό Εφετείο στο Ηράκλειο. Συνολικά ο Υπουργός στοχεύει στην ίδρυση πέντε μεταβατικών Εφετείων σε ολόκληρη τη χώρα, ένα από τα οποία στην εκλογική του περιφέρεια, τα Τρίκαλα, μολονότι η ίδρυσή του ήταν πάγιο αίτημα του νομικού κόσμου της Μαγνησίας, ήδη από τη δεκαετία του ΄80. Τότε που ο αείμνηστος Γιαννόπουλος το αρνείτο με το επιχείρημα ότι η απόσταση Βόλου – Λάρισας είναι είκοσι λεπτά. Μήπως είναι περισσότερα χιλιόμετρα τα Τρίκαλα και δεν το μάθαμε;
Α.Τ.

Καμία σχέση
Από εμάς δεν έχει πάρει ευρώ ο κ. Βασιλειάδης, απάντησε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Ακρόαμα, με αφορμή το θέμα που ανέκυψε με το Μουσείο Πόλης και τους ανακεφαλαιωτικούς πίνακες και την εμπλοκή που επιχειρείται να γίνει με το θέμα του Ολυμπιακού.
“Τι σχέση έχει η αγάπη μου με τον Ολυμπιακό με τα έργα που πήρε από το Δήμο στην προηγούμενη θητεία ένας εργολάβος; “ αναρωτήθηκε ο δήμαρχος, που έκανε για μία ακόμη φορά σαφές ότι ο ίδιος παρενέβη ως δήμαρχος μόνο και μόνο για να καθίσουν οι δύο πρόεδροι των δύο Ολυμπιακών στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν στην προοπτική μίας ομάδας.
Ο κ. Βούλγαρης ήταν σαφής και σε κάτι άλλο. “Ο Δήμος θα στηρίξει ό,τι προβλέπει νόμος. Δηλαδή τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, όπως και τα άλλα σωματεία“, και επισήμανε με νόημα ότι “όσα γράφονται ή ακούγονται δεν ακουμπούν το δικό του γραφείο και την παρούσα δημοτική αρχή…

Απάντηση με νόημα
Οσον αφορά στη ΔΕΥΑΜΒ και τα όσα ακούγονται ο δήμαρχος Βόλου επισήμανε ότι οι μισθοί δεν καθορίστηκαν τώρα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια με τις προηγούμενες διοικήσεις αλλού να δίνουν και αλλού όχι τα επιδόματα, και άφησε να εννοηθεί ότι κάποιοι βολεύονταν από την ύπαρξη δύο σωματείων.
Υπογράμμισε επίσης ότι η νέα διοίκηση έβαλε τάξη σε κακώς κείμενα όπως ότι υπήρχαν Δήμοι, σχολεία αλλά και επιχειρήσεις που δεν πλήρωναν το νερό, την ώρα που οι απλοί καταναλωτές εάν δεν το πληρώσουν έχουν πρόστιμο.
Ο κ. Βούλγαρης έδειξε επίσης πεπεισμένος ότι “βάλλεται” επειδή επιθυμεί να “σπάσει αυγά“, γι’ αυτό και δεν σημείωσε τυχαία ότι “στόχος μας να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά, για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας…“. Διορθωτικές κινήσεις θα υπάρξουν για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Είμαστε μία ομάδα που παλεύουμε για την τοπική κοινωνία. Πιστεύουμε και θέλουμε να εμπεδώσουμε στην πόλη την ισονομία και την ισοπολιτεία. Όλοι πρέπει απέναντι στο Νόμο να είμαστε ίσοι και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε και να εργαζόμαστε.”

Το “μπαλάκι” αλλού…
Προσπάθησε ο κ. Μήτρου να “φορτώσει” σε διάφορες αιτίες τα μεγάλα οικονομικά ανοίγματα της ΔΗΤΕΒ, όμως ο κ. Βούλγαρης με στοιχεία τού υπενθύμισε ότι ακόμη εμφανίζονται αγωγές για συμβάσεις που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Άσε που δεν ήταν καθόλου πειστική η απάντηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κυριάκου Μήτρου, όταν ρωτήθηκε για τα 69.000 ευρώ που οφείλονται στο ΚΤΕΛ για τα μπάνια του λαού.
“Κάναμε συμφωνία κυρίων… να μην πληρωθούν, υποστήριξε ο κ. Μήτρου…”μόνο που το ΚΤΕΛ δεν το ξέρει και ζητάει δικαίως τα χρήματα. Όσον αφορά στην εγγυητική του Ξενία επισήμανε ότι ρευστοποιήθηκε για να καλυφθούν διάφορες ανάγκες”, συμπληρώνοντας μάλιστα με άνεση: ”Δεν είναι κακό…Η εγγυητική ούτως ή άλλως λήγει σε 28 χρόνια… και θα έχουν την υποχρέωση να συνυπολογίσουν την εγγυητική οι νέοι δήμαρχοι που θα είναι τότε…». Ε, βέβαια, σε 28 χρόνια πού να ψάχνεις τώρα ευθύνες…

Διαφορετικές
προσεγγίσεις
Η κακή διαχείριση ή η κακοδιοίκηση ορισμένων δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας οδηγήσει στη λογική «όταν πονάει δόντι… κόβουμε κεφάλι…», αλλά βρίσκουμε λύσεις, υποστήριξε ο Μιλτιάδης Ζιάκας, υπεραμυνόμενος το ρόλο της ΔΗΤΕΒ. Πρέπει να διεκδικούμε περισσότερα από την κεντρική διοίκηση. Να φτιάξουμε καλύτερους μηχανισμούς για να είναι αποτελεσματικότερος ο ρόλος δημοτικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων. Δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε έτσι τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις. Λογικές που τόσο εύκολα θέτουν θέμα κλεισίματος είναι κοντόφθαλμες. Έχουν συμβάλει όλες οι επιχειρήσεις και οργανισμοί στο έργο του Δήμου.
Με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, εάν δεν υπήρχε ΔΗΤΕΒ θα έπρεπε να την ιδρύσουμε τώρα για να διαδραματίσει το ρόλο που πρέπει στον τουρισμό, εκτίμησε ο ίδιος ολοκληρώνοντας τη σκέψη του.
Λίγο νωρίτερα ο Αντώνης Παππάς με το γνωστό υπερβολικό του ύφος είχε υποστηρίξει: “Προικίσαμε τις δύο επιχειρήσεις, τα φιλέτα τα οποία τα έκαναν κατεψυγμένα που δεν τα τρώνε ούτε τα σκυλιά…» Να μην υπάρχουν αυτές οι επιχειρήσεις. Πού θα πάει το χάλι να παίρνουν δάνεια, υπάρχουν υπερβάσεις στις δύο επιχειρήσεις αυτές“.

Απαράδεκτοι
Για να μην τα λέμε μόνο μεταξύ μας… ο νομάρχης Μαγνησίας τα «έριξε» χθες στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για την απαράδεκτη στάση των υπηρεσιών του και την κωλυσιεργία για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων της ΑΓΕΤ και του Λιμένα Βόλου.
Τον κάλεσε δε να εκπληρώσει χωρίς άλλη καθυστέρηση τις νόμιμες οφειλόμενες ενέργειες, ώστε οι δύο αυτές δραστηριότητες στη Μαγνησία να λειτουργήσουν επιτέλους με εγκεκριμένες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Β.Σ.

«Περπατώντας»
Το επάγγελμα των κρεοπωλών, έλεγε χθες ο πρόεδρός τους στο νομό Π. Μουστάκας, έχει την… τιμητική του κάθε φορά που «πετάνε» οι τιμές των κρεάτων. Φέτος που οι τιμές πάνε «περπατώντας» γράψτε το, προέτρεπε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για τη λειτουργία της αγοράς κρέατος χθες το μεσημέρι στη Νομαρχία.
Εκείνο που επισήμανε η διοίκηση του συλλόγου, είναι ότι φέτος οι καταναλωτές σε επίπεδο νομού θα αγοράσουν φθηνότερα από πέρυσι τη γαλοπούλα και άλλα βασικά είδη από τα κρεοπωλεία. Η μείωση, όπως ανέφεραν, της τιμής χονδρικής πώλησης, δεν είναι αντίστοιχη με αυτή που παρατηρείται στη λιανική. «Ροκάνισαν» το κέρδος τους οι κρεοπώλες, έλεγαν, προς όφελος του καταναλωτή…
Β.Σ.

Αλλαγή κλίματος
Το υπουργείο της εργατιάς θα έχει πλέον αέρα γκλαμουριάς. Με Φάνη Πετραλιά και συνολάκια επώνυμα στο υπουργείο της οδού Πειραιώς αναμένεται να πλεύσει άλλος αέρας. Δεν ξέρουμε βέβαια αν ο αέρας της Φάνης θα είναι ισχυρότερος από τις θύελλες των απεργιών, πάντως η νέα υπουργός είναι πιο αεράτη γενικώς από τον αμίλητο, αγέλαστο και ανέκφραστο Μαγγίνα.
Χ.Μ

Πατριάρχης
ή αστροναύτης;
Ως είθισται στην νεοελληνική πολιτική πραγματικότητα, όταν παραιτούνται ή εκπαραθυρώνονται οι υπουργοί, βγαίνουν και τα άπλυτά τους στη φόρα. Κατά το κοινώς λεγόμενο, δρυός πεσούσης… Ο Βασίλης Μαγγίνας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, έτσι λοιπόν στις χθεσινές αθηναϊκές εφημερίδες κυκλοφόρησε λίστα με τις αποφάσεις του για οικονομική ενίσχυση συλλόγων, σωματείων και δραστηριότητων, οι τίτλοι των οποίων το λιγότερο που προκαλούν είναι στραβά χαμόγελα και το περισσότερο πονόκοιλο από τα γέλια. Μεταξύ των αποφάσεων που έλαβε τελευταία ο καρατομημένος υπουργός, είναι και η επιδότηση με 50.000 ευρώ του Ελληνικού Ινστιτούτου Αεροναυτικής και Αστροναυτικής με σκοπό την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος προώθησης του αεροπορικού πολιτισμού στα Κύθηρα και στην Πορταριά του Πηλίου!!! Μπόινγκ…. Αν υποψιαστώ ότι ο Πατριάρχης πάει για αστροναύτης, θα πέσω με αλεξίπτωτο από το… ημιυπόγειο.
Χ.Μ

Να δημοσιοποιηθούν
τα στοιχεία
Φίλος αναγνώστης σχετικά εξοργισμένος μας τηλεφώνησε χθες το βράδυ στην εφημερίδα για να μας ζητήσει να γράψουμε υπέρ της δημοσιοποίησης των μισθολογικών καταστάσεων των υψηλόβαθμων στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ, υποκινούμενος φυσικά από τον θόρυβο των τελευταίων ημερών. Το επιχείρημά του ισχυρό: «Εμείς τους πληρώνουμε με τα ανταποδοτικά τέλη ως δημότες και πρέπει να γνωρίζουμε». Ισχυρό το επιχείρημα, αλλά με την ίδια λογική πρέπει να ζητήσουμε να δημοσιοποιούνται και οι μισθοί όλων των υψηλόβαθμων στελεχών της δημόσιας διοίκησης, γιατί πολύ απλά ως φορολογούμενοι και αυτούς εμείς τους πληρώνουμε. Συστήνουμε στο φίλο αναγνώστη να μην επιμένει και πολύ, γιατί σίγουρα με το περιεχόμενο ορισμένων μισθολογικών καταστάσεων του Δημοσίου θα… καραφλιάσουμε εντελώς.
Χ.Μ

Υπουργική αβάντα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος παραχώρησε ελικόπτερο, προκειμένου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος να μεταβεί σε εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μετά από αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποια είναι η προτίμηση του ντόπιου πολιτικού για την περίπτωση της διαδοχής του σημερινού αρχιεπισκόπου. Οι προτιμήσεις και η εκτίμηση δεν κρύβονται.
Ν.Τ

Το σταυρουδάκι
της Μητρόπολης
Σταυρουδάκι ως ενθύμιο για το 2008 κυκλοφόρησε η Μητρόπολη Δημητριάδος και πωλείται από τους Ναούς προς 9 ευρώ έκαστο. Οικονομικό, εάν σκεφτεί κανείς ότι το γούρι του Λαλαούνη για το 2008 τιμάται προς 40 ευρώ το κομμάτι. Λογικό, η Μητρόπολη απευθύνεται σε όλο το λαό, ενώ ο Λαλαούνης μόνο στην υψηλή τάξη. Ν.Τ

“Εφαγε παλτό”
Η ανακήρυξη της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ισίδωρου Κούβελου σε επίτιμους δημότες Βόλου είχε και τα απρόοπτά της. Μετά το τέλος του γεύματος, αναχωρώντας για Λάρισα, ο Ισίδωρος Κούβελος λάθεψε και αντί του δικού του πήρε άλλο παλτό. Όταν έφτασε στη Λάρισα και μετά από τις αναγκαίες έρευνες ανακάλυψε ότι ήταν το παλτό του Μιλτιάδη Ζιάκα. Πάντως και τα δύο από κασμίρ ήταν, γι’ αυτό και μπερδεύτηκαν. Αυτό που έχει να κάνει τώρα ο Μιλτιάδης Ζιάκας είναι να ρίξει ένα… παλτό στη Ντόρα Μπακογιάννη για την υπόθεση της Αργούς και έτσι θα πατσίσουν.
Ν.Τ

Να καλείται κόσμος
Σε κορυφαίες εκδηλώσεις, όπως αυτή με τον Ισίδωρο Κούβελο και την Ντόρα Μπακογιάννη, ο Δήμος Βόλου πρέπει να φροντίζει να καλούνται και οι πολίτες. Είτε με ανοιχτές προσκλήσεις είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Δεν στοιχίζει τίποτα σε κορυφαίες στιγμές της πόλης να παραβρίσκονται και κάποιες εκατοντάδες πολιτών.
Στο τέλος οι ίδιοι και οι ίδιοι… κοσμικοί, θα βαρεθούν ο ένας τον άλλον και θα πάψουν να πηγαίνουν και αυτοί. Ν.Τ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου