ΤΟΠΙΚΑ

Παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας ο Β. Μαγγίνας

παραιτήθηκε-για-λόγους-ευθιξίας-ο-β-μα-851206

Στην εφημερίδα αναφέρεται ότι η χωροταξική ζώνη στην οποία είναι χτισμένο το σπίτι δεν είναι οικιστική. Στη συγκεκριμένη περιοχή τα μόνα κτίρια που μπορούν να ανεγερθούν είναι αναψυκτήρια, πολιτιστικά κέντρα, αθλητικά κέντρα και γηροκομεία.
Για το θέμα ρωτήθηκε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο Κ. Καραμανλής απέφυγε να στηρίξει τον κ. Μαγγίνα, δηλώνοντας πως ο υπουργός Απασχόλησης «έχει δώσει κάποιες διευκρινίσεις».
Σε άλλη ερώτηση περί «δύο μέτρων και δύο σταθμών» σχετικά με την αντιμετώπιση υπουργών και με υπενθύμιση για την αποπομπή Τσιτουρίδη το 2004 εξαιτίας της υπόθεσης μεταγγραφής του γιου του, ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας: «Δεν θα επανέλθω στο θέμα. Έχω εκφράσει τις απόψεις μου».
Νωρίτερα, ο Κ. Καραμανλής είχε επαναλάβει την αταλάντευτη θέση του περί μηδενικής ανοχής στη διαφθορά.
Σημειώνεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες είχε έλθει στην επιφάνεια ένα ακόμα ζήτημα που είχε να κάνει με τον κ. Μαγγίνα, αυτό των αλλοδαπών που απασχολούνται στην κατοικία του στο Κορωπί.
Σύμφωνα με εκείνο το δημοσίευμα, επρόκειτο για ένα ανδρόγυνο Πακιστανών που εργάζονταν ως επιστάτες στην εξοχική κατοικία και ενός ομοεθνή τους κηπουρού. Και οι τρεις εργάζονταν ανασφάλιστοι.
Απαντώντας σε εκείνο το δημοσίευμα, ο κ. Μαγγίνας είχε διευκρινίσει ότι οι αλλοδαποί ήταν φιλοξενούμενοι.

Το ΚΚΕ
Η παραίτηση του Β. Μαγγίνα δεν αθωώνει, ούτε θα αλλάξει την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς είναι εκτεταμένα στα κόμματα που διαχειρίζονται την αστική εξουσία και υπηρετούν την καπιταλιστική εκμετάλλευση, δηλώνει σύμφωνα με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν. Αντίθετα πρέπει να αξιοποιήσουν κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της. Χρειάζεται να κλιμακώσουν και να πολιτικοποιήσουν την πάλη τους, ώστε να της υψώσουν μεγαλύτερα εμπόδια και να διαμορφώσουν κοινωνικοπολιτικούς όρους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη νικηφόρο αντεπίθεση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου