ΤΟΠΙΚΑ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Επίτιμος δημότης Βόλου η Ντόρα

μεσογειακοι-αγωνεσ-επίτιμος-δημότης-851206

Δύο εξέχουσες προσωπικότητες, η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης Μεσογειακών Αγώνων 2013 Ισίδωρος Κούβελος, αναγορεύτηκαν χθες επίτιμοι δημότες Βόλου.

Η πόλη απέκτησε από χθες δύο ακόμη μεγάλους συμμάχους στην πορεία προς τους Μεσογειακούς αλλά και το πειραματικό ταξίδι της Αργούς, που όπως δήλωσαν με νόημα από χθες νιώθουν όλους τους Βολιώτες “συμπολίτες τους”.

Σε μία λαμπρή εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, όπως άξιζε στην περίσταση, παρουσία όλων των πολιτικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών, ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης απένειμε – σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης- στον κ. Ισίδωρο Κούβελο και την κ. Ντόρα Μπακογιάννη το χρυσό μετάλλιο της πόλης, εις ένδειξη ελάχιστης τιμής για τη συμβολή τους στην ανάδειξη των Μεσογειακών Αγώνων.

Η Υπουργός Εξωτερικών και ο κ. Κούβελος “ανταπέδωσαν” την τιμή, με την υπόσχεση ότι θα βρίσκονται αρωγοί στις μεγάλες επιλογές της πόλης, όπως είναι η Αργώ και η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων.

Μοναδική στιγμή η συναυλία της Εστουδιαντίνας που παιάνισε τον ύμνο των Μεσογειακών, το μοναδικό mare nostrum και ταξίδεψε μουσικά τους επίσημους προσκεκλημένους και όσους βρέθηκαν στο θέατρο σε όλη τη Μεσόγειο.

“Ενωμένοι πετυχαίνουμε πολλά“, επισήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη στην αντιφώνησή της, δίνοντας το στίγμα πώς θα πρέπει να πορευθούν οι δύο πόλεις μέχρι και τη διοργάνωση το 2013, ενώ αναφερόμενη στην Αργώ υπογράμμισε με νόημα ότι “θα κάνουμε την Αργώ ένα σύμβολο πολιτισμού και ειρήνης”.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ισίδωρος Κούβελος συγκινημένος ανέφερε ότι
η ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 θα σημάνει για το Βόλο και όλη τη γύρω περιοχή μια νέα εποχή, γεμάτη προκλήσεις για νέες επιτυχίες αλλά και αναβάθμιση της ζωής των πολιτών.

Καλώντας τους στο βήμα ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης εξήρε τη μεγάλη συμβολή τους στην επιτυχία της Πεσκάρα και διαβεβαίωσε ότι ο Βόλος οφείλει και ο ίδιος να δικαιώσει και να δικαιωθεί μέσα από τη διοργάνωση για την επιλογή να διοργανώσει μαζί με τη Λάρισα τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Υποδοχή
από το δήμαρχο
Υποδεχόμενους τους δύο επίσημους προσκεκλημένους στην ομιλία του ο δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης αναφέρθηκε στην πορεία της διεκδίκησης και στη σκληρή μάχη που δόθηκε “ψήφο- ψήφο” στην Πεσκάρα με μεθοδικότητα από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Κούβελο, τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής και φυσικά την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, που η συμβολή και η στήριξή της ήταν απαραίτητη αλλά και καταλυτική.
“ Νίκησε η Ελλάδα. Νίκησε η Μεσόγειος. Νίκησε ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός. Νίκησε η υποψηφιότητα, που διεκδικούσε όχι απλά να διεκπεραιώσει άλλη μία Μεσογειάδα, αλλά να διοργανώσει μια «άλλη Μεσογειάδα» και επισήμανε ότι ο Βόλος πλέον καθιερώνεται ως μια πόλη – προορισμός μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και σπουδαίων πολιτιστικών γεγονότων.»
Ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ισίδωρος Κούβελος στην αντιφώνησή του έκανε ιδιαίτερη μνεία στην καλή συνεργασία που είχε εξαρχής τόσο με την παρούσα δημοτική αρχή του Βόλου, όσο και με την προηγούμενη, ενώ αναφορά επίσης έκανε και στην αποφασιστικής σημασίας συμβολή στην επιτυχία ολόκληρου του πληθυσμού του Βόλου και των όμορων Δήμων».

Ενωμένοι
πετυχαίνουμε
“Όταν εμείς οι Έλληνες βάζουμε στόχους και είμαστε ενωμένοι, τους πετυχαίνουμε, δήλωσε από την πλευρά της η Υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, ώστε η διοργάνωση να στεφθεί με επιτυχία. Η ίδια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο που θα διαδραματίσει η Αργώ, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνει το σύμβολο του Πολιτισμού και της Ειρήνης, ενώ επίσης στάθηκε με αναφορές της στον αναπτυξιακό χαρακτήρα που έχει η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων.
“Οι προοπτικές που ανοίγονται για μία περιοχή που στο παρελθόν ήταν αδικημένη, είναι πολύ σημαντικές και όχι μόνο στο Βόλο και τη Λάρισα αλλά για ολόκληρη την Θεσσαλία. Μία από τις ωραιότερες περιοχές της χώρας δημιουργεί πλέον τις προϋποθέσεις της ισόρροπης ανάπτυξης μέσα από τις υποδομές που θα δημιουργηθούν, τόνισε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά το δημοτικό συμβούλιο για την τιμή της αναγόρευσης“.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου