ΤΟΠΙΚΑ

Εκθεση θετικών μηνυμάτων

εκθεση-θετικών-μηνυμάτων-713682

Μια έκθεση φωτογραφίας με κοινωνικά μηνύματα εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Βόλου «Δίαυλος». Η Φωτογραφική Ομάδα του «Διαύλου» της διεύθυνσης πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – Δη.Πε.Θε. του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ «Πιλότος» διοργάνωσαν την έκθεση με τίτλο «Η τέχνη της φωτογραφίας στην απεξάρτηση», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας των θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ στην Ελλάδα.

Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες των θεραπευτικών προγραμμάτων: ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη» που λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη, το ΚΕΘΕΑ «Εν δράσει» που λειτουργεί στην Αθήνα και το ΚΕΘΕΑ «Εξοδος» που βρίσκεται στη γειτονική Λάρισα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 11 Απριλίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας του Διαύλου.

Ο υπεύθυνος εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ «Πιλότος» κ. Ξενοφώντας Σελπεσάκης με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης τόνισε ότι «στόχος της έκθεσης είναι να προβάλλουν το έργο των θεραπευτικών κοινοτήτων αλλά και την συμμετοχή των θεραπευτικών προγραμμάτων σε όλο το πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι».

Από την πλευρά της η κ. Ειρήνη Τσαλέρα, προσωπικό εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ «Εν δράσει», αναφερόμενη στο ρόλο και τη συμβολή των εκπαιδευτικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων στα θεραπευτικά προγράμματα τόνισε ότι «το ΚΕΘΕΑ είναι αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αποτελεί ένα πανελλαδικό δίκτυο δωρεάν υπηρεσιών με ελληνική και διεθνή αναγνώριση».

Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια των εγκαινίων οι δραστηριότητες του ΚΕΘΕΑ αφορούν τους τομείς πρωτογενούς πρόληψης, εκπαίδευσης και έρευνας. Το μοντέλο των θεραπευτικών κοινοτήτων είναι μία από τις περισσότερο αποτελεσματικές προσεγγίσεις διεθνώς για την επίτευξη της ψυχικής απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης. Δε χορηγούνται φαρμακευτικές ουσίες, περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα κλινικών και συνοδευτικών υπηρεσιών και έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες ατόμων με διαφορετικές ανάγκες και βαθμό εμπλοκής με τις ουσίες: Ενηλίκων, εφήβων, μητέρων με παιδιά, μεταναστών, προσφύγων, κρατουμένων κ.ά.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου