ΤΟΠΙΚΑ

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας

μαζική-συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-714072

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί έξω από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Ζαγοράς – Μουρεσίου, με σκοπό να σταματήσει η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Κ.Υ αλλά και να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο του Ανατολικού Πηλίου.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε χθες λίγο μετά τις 10 το πρωί στο χώρο του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και εκεί πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί από τους φορείς και κεντρική ομιλία από το μέλος της Επιτροπής κ. Βασίλη Τσαπράζη. Συνολικά συγκεντρώθηκαν περίπου 300 άτομα ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία με επικεφαλής την Λαϊκή Επιτροπή και τα μέλη των συλλόγων μέχρι το Δημαρχείο Ζαγοράς – Μουρεσίου, όπου αναγνώστηκε το ψήφισμα της Συγκέντρωσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε νέα σύσκεψη αύριο Πέμπτη στις 8 το απόγευμα στο Δημαρχείο Ζαγοράς με προσπάθεια να σταλεί κάλεσμα και στους υπόλοιπους συλλόγους και φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή με στόχο να συσπειρωθούν γύρω από το πλαίσιο της Λαϊκής Επιτροπής.

Ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο κ. Τσαπράζης και μεταξύ άλλων στην ομιλία του επεσήμανε : «Για μας που ζούμε σε περιοχή ορεινή και η επικοινωνία με το αστικό κέντρο του Βόλου είναι δύσκολη, η πλήρης και απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς και των αγροτικών Ιατρείων, η στελέχωση του ώστε να μπορεί να προσφέρει τις βασικές ιατρικές φροντίδες αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας, ζήτημα πάλης των κατοίκων της περιοχής μας».

Οι μαθητές των σχολείων της Ζαγοράς αλλά και όλοι οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής απαίτησαν να στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας με όλο το απαραίτητο ιατρικό ,νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής. Συγκεκριμένα ζητούν άμεση πρόσληψη γενικών γιατρών, παθολόγου, παιδιάτρου, καρδιολόγου και μικροβιολόγου, να εξοπλιστεί το οδοντιατρείο του Κέντρου Υγείας με πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό και να προσληφθεί οδοντίατρος αφού ο σημερινός συνταξιοδοτείται. Δικαίωμα για οδοντιατρικές εργασίες να έχουν όλοι ανεξαιρέτου ηλικίας, ενώ ζητούν κάλυψη με ιατροφαρμακευτικό υλικό διότι όπως διαπιστώσαμε δεν υπάρχει γάζα ούτε για μια γρατζουνιά.

Στο ψήφισμα της η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Ζαγοράς – Μουρεσίου ζητούν να επισκευαστεί το Κτίριο άμεσα γιατί ενέχει κινδύνους για τη Υγεία των ασθενών αλλά και του προσωπικού λόγω φαινομένων έντονης υγρασίας και ανάπτυξης μικροοργανισμών και να επαναλειτουργήσουν τα αγροτικά ιατρεία (πολυϊατρείο Κισσού, Τσαγκαράδας).

Αίτημα της Λαϊκής Επιτροπής είναι παράλληλα να επιδοτηθούν οι αγροτικού γιατροί με επίδομα στέγης για όσο εκτελούν το αγροτικό τους. Να επαναλειτουργήσει το Υποκατάστημα ΙΚΑ Ζαγοράς και να στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό για την λειτουργία οικονομικής και οικοδομοτεχνικής υπηρεσίας. Να σφραγιστούν τα βιβλιάρια υγείας των ανέργων και να καταργηθεί κάθε χαράτσι που πληρώνει η λαϊκή οικογένεια στα Κέντρα Υγείας ή Νοσοκομεία.

Ζητούν αποκατάσταση του οδικού δικτύου

Παράλληλα δεύτερο αίτημα της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Ζαγοράς – Μουρεσίου είναι να γίνει άμεση η αποκατάσταση του οδικού δικτύου στο Ανατολικό Πήλιο. Χαρακτηριστικά ο κ. Τσαπράζης επισήμανε ότι αρκετά σημεία είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των διερχόμενων και ο κίνδυνος κατολίσθησης ολόκληρου του οδοστρώματος είναι άμεσος σε πολλά σημεία, με συνέπεια να διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία.

Όπως επισημαίνει στο δρόμο μετακινούνται καθημερινά παιδιά, μέσω του ΚΤΕΛ, μαθητές των σχολείων, όπως επίσης δάσκαλοι και καθηγητές των δημοτικών γυμνασίων και λυκείων της περιοχής. Από την κατάσταση του οδοστρώματος λείπουν τα απαραίτητα τεχνικά στοιχεία για τη διέλευση ορεινής οδού που λόγω του μεγάλου υψομέτρου (1.200 μ στα Χάνια) και των ειδικών συνθηκών επιβάλλεται οι συνθήκες ασφαλούς οδήγησης να πληρούν κάποιες προδιαγραφές. Η άμεση παρέμβαση για την κατασκευή των επικίνδυνων τμημάτων στις θέσεις Ζαγορά έως Καράβωμα, στη Θέση Κισσός μαζί με την ένωση του δρόμου Χάνια Κισσός καθώς και στο Ξουρίχτι είναι επιβεβλημένη.

Ο κ. Τσαπράζης σημείωσε ότι η πλήρη αποκατάσταση του οδικού κυκλώματος Πηλίου είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης των κατοίκων της περιοχής και πρόσθεσε ότι έργα όπως η συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού κυκλώματος που ωφελούν και ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες, αντιμετωπίζονται ως κοστοβόρα που η επίσημη Πολιτεία δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για την συντήρηση και αποκατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό πως μαζί Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Περιφέρεια Θεσσαλίας και υπουργείο δεν έχουν ξεκαθαρίσει ποιος έχει την ευθύνη για την επισκευή και συντήρηση του οδικού κυκλώματος, ενώ πετούν ο ένας το μπαλάκι των αρμοδιοτήτων στον άλλο.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Τσαπράζης επεσήμανε : «Mε έντονη λαϊκή παρέμβαση και πάλη μπορούμε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Από τα δικά μας χέρια θα περάσει και η αποκατάσταση του οδικού κυκλώματος Πηλίου και η αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας. Από όλους εμάς που είμαστε σήμερα εδώ, από τη λαϊκή πάλη μέσα από τους συλλόγους, τα σωματεία. Χρειάζεται αγώνας και πολιτικά συμπεράσματα από την πάλη μας για το ποια πολιτική ευθύνεται για την σημερινή υποβάθμιση της ζωής μας», κατέληξε στην ομιλία του το μέλος της Λαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Πουλάκης για την κινητοποίηση

των κατοίκων της Ζαγοράς

Σχετικά με την κινητοποίηση των κατοίκων του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», κ. Κώστας Πουλάκης, αναφέρει ότι οι τεράστιες ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας, σε συνδυασμό με την πολύ κακή ποιότητα του οδικού δικτύου θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την ασφάλεια, την υγεία και την ίδια τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και υπονομεύουν την όποια αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

Η κ. Χρυσοβελώνη ζητά λύση για το Κ.Υ Ζαγοράς

Από την πλευρά της η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατέθεσε αναφορά προςτον Υπουργό Υγείας, κ. Λυκουρέντζο, σχετικά με την επαναπροκήρυξη κενών θέσεων στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και στο Περιφερειακό Ιατρείο Τσαγκαράδας, ζητώντας να εξευρεθεί άμεσα λύση για το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με την πλήρωση των προαναφερθέντων κενών θέσεων, δεδομένων των αυξημένων αναγκών των κατοίκων των περιοχών αυτών για ιατρική περίθαλψη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου