ΤΟΠΙΚΑ

“Ζορμπάς” στην πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Βόλου

ζορμπάς-στην-πρεμιέρα-του-διεθνού-851206

Το μπαλέτο “Ζορμπάς” σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, που θα παρουσιαστεί σήμερα και αύριο στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου από το μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Σόφιας, ανοίγει την αυλαία του Διεθνούς Φεστιβάλ Βόλου, που επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου πραγματοποιείται από τον Δήμο Βόλου με την οργανωτική ευθύνη του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου και τη συνεργασία της Συμφωνικής Ορχήστρας, του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου και του Κέντρου Μουσικού Θεάτρου Βόλου, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο. Ο Θεοδωράκης ασχολήθηκε με τον Ζορμπά του Καζαντζάκη, γράφοντας στα 1966 τη μουσική στο ομώνυμο έργο του Μιχάλη Κακογιάννη.
Ετοίμασε το έργο μετά από ένα διάστημα έξι μηνών σκληρής εργασίας στο Παρίσι. Η πρεμιέρα του μπαλέτου δόθηκε στις 6 Αυγούστου 1988 στην Αρένα της Βερόνα με θριαμβευτική επιτυχία. Από κει και πέρα άνοιξε διάπλατα η διεθνής καριέρα του μπαλέτου Ζορμπάς. Η Εθνική Λυρική Σκηνή και Όπερες διαφόρων χωρών το συμπεριέλαβαν στο μόνιμο πρόγραμμά τους. Το μπαλέτο σε δύο πράξεις παρουσιάζεται σε χορογραφία, σκηνοθεσία, λιμπρέτο:Lorca Massine, από το Μπαλέτο της Εθνικής Οπερας της Σόφιας, με σκηνικά Valentine Topencharov. Σύμβουλος Κουστουμιών: Tzvetanka Petkova-Stoinova, Προϊστάμενος σκηνής : Riolina Topalova, Φωτισμοί: Dimitar Genov: Α χορευτές στην παράσταση της 15ης Δεκεμβρίου είναι οι: Ζορμπάς: Rosen Kanev,Τζον: Nicola Hadjitanev, Μαρίνα: Dilyana Nikiforova, Γιώργος: Yassen Valchanov,Μαντάμ Ορτάνς: Maria Ilieva. Α χορευτές στην παράσταση της 16ης Δεκεμβρίου είναι αντίστοιχα: Ζορμπάς: Yassen Valchanov, Τζον: Teodor Vodenicharov, Μαρίνα: Lyudmila Ilieva, Γιώργος: Kiril Ivanov, Μαντάμ Ορτάνς: Maria Ilieva.
Χορηγός του Φεστιβάλ είναι η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και χορηγοί επικοινωνίας η Εφημερίδα “Ταχυδρόμος”, η TRT, το Δημοτικό Ραδιόφωνο και η Ελληνική Ραδιοφωνία ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 FM, ΝΕΤ 105,8, ΕΡΑ Δίκτυο, www.goculture.gr. Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, καθημερινά 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Η τιμή εισιτηρίου είναι 20€ και 15€ για τα φοιτητικά και μαθητικά εισιτήρια. Για πρώτη φορά ισχύει το οικογενειακό εισιτήριο, σύμφωνα με το οποίο, η αγορά εισιτηρίων για δύο ενήλικες και δύο παιδιά, τιμάται προς 50€, αντί των 70€ που είναι η κανονική τιμή των εισιτηρίων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα : 24210 32 818 και 24210 53604.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου