ΤΟΠΙΚΑ

Λευκός «επισκέπτης» στο Πήλιο

λευκός-επισκέπτης-στο-πήλιο-851206

Λευκός «επισκέπτης» στα Χάνια, τη Ζαγορά και την Ανάβρα. Οι χιονοπτώσεις έθεσαν σε ετοιμότητα Νομαρχία και δήμους της Μαγνησίας, ενώ τα αποχιονιστικά μηχανήματα ξεκίνησαν τη «μάχη» για τη διάνοιξη του ορεινού οδικού δικτύου.
Ο χειμώνας αγριεύει τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Νέες σφοδρές χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το χιόνι θα «κατέβει» μέχρι την Πορταριά, ενώ οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και στα πεδινά.
Σύμφωνα με τον Ερασιτεχνικό Μετεωρολογικό Σταθμό «Αλέξανδρος Τακούδης» για σήμερα στη Μαγνησία αναμένονται συννεφιές, ενώ αρχικά θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
Αύριο Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα επιμείνουν, ενώ στα ορεινά θα είναι έντονες, με τον υδράργυρο να πέφτει στους -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου και στο Βόλο στους -1 έως 5 βαθμούς.
Την Κυριακή αραιές συννεφιές, που θα πυκνώσουν προς το τέλος της ημέρας και ασθενείς χιονοπτώσεις θα συνθέτουν το καιρικό σκηνικό, ενώ τη νύχτα αναμένεται να σημειωθεί παγετός.
Χθες στα Χάνια το ύψος του χιονιού έφτασε τους 30 πόντους, ενώ στην Ανάβρα δεν ξεπέρασε τα 15 εκατοστά.
Από νωρίς το πρωί τα αποχιονιστικά μηχανήματα της Νομαρχίας έπιασαν δουλειά για την απομάκρυνση του χιονιού από τους δρόμους, προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτα η κυκλοφορία των οχημάτων.
Συνεργεία με αποχιονιστικά μηχανήματα, λεπίδες και αλατιέρες θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή και θα επανέλθουν στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο από τα ξημερώματα σήμερα, καθώς οι καιρικές συνθήκες προβλέπεται ότι θα επιδεινωθούν.
Σύμφωνα με τον εντεταλμένο νομαρχιακό σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Μπ. Τσαμπάζη, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των μηχανημάτων, οι δρόμοι το πρωί ήταν ανοιχτοί και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξήχθη κανονικά.
Για άλλη μια φορά απευθύνθηκε έκκληση στους οδηγούς οχημάτων, κατοίκους ορεινών περιοχών να μη σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στην άκρη του δρόμου, για να μην παρεμποδίζεται το έργο των μηχανημάτων αποχιονισμού.
Σε θέση ετοιμότητας παραμένουν και ιδιωτικά μηχανήματα, ενώ σε επιφυλακή είναι οι δήμοι και οι κοινότητες, που έχουν φροντίσει για τις δικές τους ενέργειες, ώστε να μη σημειωθούν προβλήματα από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.
Η Νομαρχία την ίδια ώρα έχει ήδη παραλάβει από κάθε ΟΤΑ κατάλογο με τα ονόματα και τα στοιχεία των κατοίκων σε ορεινές περιοχές, που αντιμετωπίζουν ασθένειες και ενδέχεται να χρειαστούν βοήθεια.
Σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν στο Βόλο, θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της πόλης και τα έξοδα θα καλυφθούν από τη Νομαρχία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου