ΤΟΠΙΚΑ

Υποψήφιος για την προεδρία ο Φ. Κουβέλης

υποψήφιος-για-την-προεδρία-ο-φ-κουβέλη-851206

Η πρώτη επίσημη υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΝ, αυτή του κ.Φώτη Κουβέλη, ανακοινώθηκε χθες από τον ίδιο σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κόμματος.
Λίγο πριν τη συνέντευξη ο κ. Κουβέλης κατέθεσε και τυπικά την υποψηφιότητά του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.
Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο κ. Κουβέλης παρουσίασε και την πολιτική του πρόταση για το παρών και το μέλλον του Συνασπισμού.
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι η υποψηφιότητά του “κατατίθεται για να στηρίξει την αναγκαία-περισσότερο από κάθε άλλη φορά- πολιτική ανανέωσης του κόμματος, σε μια περίοδο που τα μεγάλα και ανοιχτά κοινωνικά ζητήματα απαιτούν μια Αριστερά αντίστοιχα ανοιχτή σε απόψεις και εναλλακτικές προτάσεις”.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κουβέλης είπε ότι είναι καλοδεχούμενη η παρουσία νέων στο Συνασπισμό, ωστόσο, πρόσθεσε, η πολιτική ανανέωση δεν συναρτάται με την ηλικιακή ανανέωση.
Ερωτώμενος σχετικά με την πιθανή υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι δεν θέλει να κρίνει πιθανές υποψηφιότητες καθώς αυτή δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.
Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ πρέπει να διαθέτει και την κοινοβουλευτική ιδιότητα, ενώ αναφερόμενος στην απόφαση του νυν προέδρου να μην διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία δήλωσε:
“Η αιφνιδιαστική αποχώρηση, με επίκληση προσωπικών λόγων, του Α. Αλαβάνου από την προεδρία, δεν άφησε περιθώρια προετοιμασίας του κόμματος για οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο, με πιθανή εξέλιξη, αν προχωρήσουμε σε άλλη επιλογή, τη δημιουργία πολλαπλών κέντρων αποφάσεων στο χώρο μας και επομένως, την απορρύθμιση και υποβάθμιση της λειτουργίας του κόμματος”.
Απαντώντας στη συνέχεια σε σχετική ερώτηση ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε ως σημαντική την προεδρία του κ. Αλαβάνου.
Παρουσιάζοντας τις πολιτικές του θέσεις, ο κ. Κουβέλης τόνισε την επιλογή του να διαφυλάξει την πολιτική αυτονομία του ΣΥΝ, να πορευθεί δυναμικά στην κατεύθυνση των κοινωνικών συνεργασιών και των πολιτικών συμμαχιών με τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, για την απόκρουση του νεοφιλελευθερισμού και την προώθηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων για τη χώρα.
Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης είπε υπάρχουν πολλές και σημαντικές διαφορές με το ΠΑΣΟΚ και κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα εκλογικής συνεργασίας, ωστόσο τόνισε ότι ο ΣΥΝ μιλάει για κοινές δράσεις με όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης όπου υπάρχει κοινός τόπος.
Ο κ. Κουβέλης τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί, όπως είπε, έχει πλέον αποκτήσει κοινούς πολιτικούς στόχους και πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει, με σεβασμό στις ιδιαίτερες απόψεις των δυνάμεων που τον συγκροτούν.
Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Φ. Κουβέλη τάχθηκε με δήλωσή του ο βουλευτής κ. Μ. Παπαγιαννάκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου