ΤΟΠΙΚΑ

Ποτάμι οργής από τους εργαζόμενους

ποτάμι-οργής-από-τους-εργαζόμενους-851206

Νεκρώνει σήμερα η Μαγνησία. Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα στέλνουν προειδοποιητικό μήνυμα στην Κυβέρνηση, συμμετέχοντας στη σημερινή πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που αποτελεί crash test για τις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό.
Η συμμετοχή στην κινητοποίηση αναμένεται να είναι καθολική.
Στο Βόλο θα πραγματοποιηθούν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις από τα συνδικάτα του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Η πρώτη συγκέντρωση ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Βόλου στις 9 το πρωί και από το ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.
Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν επίσης στην πλατεία Αγίου Νικολάου στις 10 το πρωί και οι επαγγελματοβιοτέχνες, ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 11 π.μ.
Στην σημερινή απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι δημοσιογράφοι , το προσωπικό των δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι γιατροί, οι φαρμακοποιοί, οι μηχανικοί και υπάλληλοι τεχνικών εταιριών, οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, οι υπάλληλοι δικαστηρίων και δικαστικοί επιμελητές, οι δάσκαλοι, καθηγητές, καθώς και καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, ναυτικοί και λιμενεργάτες, οδηγοί φορτηγών, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το Νοσοκομείο Βόλου, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει σήμερα η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου λόγω της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας.
Λόγω της απεργίας αποκομιδή σήμερα θα γίνει μόνο από το Νοσοκομείο Βόλου και τις Κλινικές από ένα απορριμματοφόρο.
Μετ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις με τον ΟΣΕ καθώς οι σιδηροδρομικοί συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και από το Βόλο θα πραγματοποιηθεί ένα δρομολόγιο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται τις επόμενες μέρες, αφού νέες απεργίες έχουν εξαγγείλει οι μηχανικοί (19 Δεκεμβρίου), οι δικηγόροι (19, 20 Δεκεμβρίου) και οι γιατροί-φαρμακοποιοί (19 Δεκεμβρίου).
Με ανακοινώσεις τους σωματεία και φορείς καλούν τους πολίτες ανά κλάδο να συμμετέχουν στην σημερινή απεργία.
Η πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργήσει ουσιαστικά το θεσμό των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, επισημαίνουν συνδικαλιστές του ΕΚΒ.
Ο διαχωρισμός των εργαζομένων σε κατηγορίες, η κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης εκτός των περιπτώσεων που υπάρχει πρόβλημα υγείας, σε συνδυασμό με την προσπάθεια αποχαρακτηρισμού κλάδων, επιχειρείται να νομιμοποιηθεί μέσα από έναν προσχηματικό διάλογο, συμπληρώνουν υπογραμμίζοντας ότι οι επιλογές αυτές της κυβέρνησης κινούνται στα πλαίσια των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων που προωθεί με στόχο την ανατροπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων και μεταφοράς νέων βαρών στις πλάτες των ασφαλισμένων.
Το ΤΕΕ

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό και την απόφαση της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. στις 26 Νοεμβρίου, επισημαίνει σε ψήφισμά του ότι “το κράτος και οι επιχειρήσεις που εισφοροδιαφεύγουν να πληρώσουν τα οφειλόμενα και εκφράζει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε μείωση των συντάξεων και αύξηση των εισφορών, στην επιμήκυνση των ηλικιακών ορίων και στην ομογενοποίηση παλαιών και νέων ασφαλισμένων κλπ.
Όσον αφορά το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε., επισημαίνεται ότι είναι “ο πλέον εύρωστος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας και αντιτίθεται στη ενοποίηση με άλλα Ταμεία, δεδομένου ότι το ΤΣΜΕΔΕ είναι το Ταμείο με τα υψηλότερα αποθεματικά (3 δισ. ), τη καλύτερη σχέση ασφαλισμένων – συνταξιούχων (περίπου 1:7), είναι αυτοδιοικούμενο και δεν έχει εμπλακεί μέχρι σήμερα σε διαδικασίες καταλήστευσης των αποθεματικών του με ευθύνη των κυβερνήσεων όπως ο χρηματιστηριακός τζόγος, τα σύνθετα ομόλογα κλπ. Οι μηχανικοί ζητούν τις αναγκαίες τροποποιήσεις του νόμου 3518/06 προκειμένου να αρθούν οι αρνητικές του συνέπειες ειδικά για τους νέους μηχανικούς και καλεί όλους τους Μηχανικούς σε δυναμική συμμετοχή στη σημερινή απεργία, αλλά και σε αυτή που έχει προκηρύξει ο κλάδος για τις 19 Δεκεμβρίου του 2007.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου