ΤΟΠΙΚΑ

Επεισόδια πριν από την έναρξη του final-4 του Κυπέλλου Γυναικών

επεισόδια-πριν-από-την-έναρξη-του-final-4-του-714696

Πεδίο μάχης έγινε για μία ώρα περίπου χθες ο χώρος γύρω από το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας. Νεαροί οπαδοί του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, όπως όλα δείχνουν έδωσαν ραντεβού … θανάτου στο Βόλο, προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τις διαφορές τους, με αφορμή την παρουσία τους στο φάιναλ -φορ γυναικών που άρχισε χθες το απόγευμα στην περιοχή μας.

Περίπου 120 οπαδοί του Παναθηναϊκού που ήλθαν στο Βόλο με λεωφορεία και 70 περίπου φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που ήλθαν στην πόλη μας με τρένο, λίγο μετά τις 12.15΄ το μεσημέρι, ήταν οι πρωταγωνιστές για τις εικόνες ντροπής που εξελίχθηκαν μία ώρα αργότερα στο χώρο μπροστά από το Κλειστό Γυμναστήριο. Οι ανεγκέφαλοι οπαδοί, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν κράνη και κουκούλες αντάλλασσαν μεταξύ τους πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Η Αστυνομία αρχικά έδειξε να αιφνιδιάζεται, καθώς όλες οι δυνάμεις της ήταν παραταγμένες για την τήρηση μέτρων ασφαλείας, για τα κυβερνητικά στελέχη και το προεδρείο της Βουλής που έφθασε στο Βόλο για την κηδεία του Θανάση Νάκου.

Όταν λίγο αργότερα παρενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ για να διαλύσουν με χημικά τους οπαδούς των δύο ομάδων, τότε για αρκετά λεπτά όλοι οι γύρω δρόμοι μετατράπηκαν σε … αληθινή κόλαση, με τους καπνούς από τα δακρυγόνα της, και από τις βόμβες μολότοφ των οπαδών, μπροστά στα μάτια των περιοίκων της οδού Γ. Δοξοπούλου και της οδού Σταδίου που διέρχεται μπροστά από το Κλειστό και συνεχίζει προς το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Όλα αυτά μπροστά στα έντρομα μάτια των διερχόμενων και των περιοίκων που κλείστηκαν έντρομοι στα σπίτια τους.

Από τον πετροπόλεμο και τις βόμβες μολότοφ τραυματίστηκαν τρία άτομα, οπαδοί, σύμφωνα με πληροφορίες, του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. Οι δύο έφεραν εγκαύματα και τραύματα στο τριχωτό της κεφαλής και στην αυχενική χώρα, ενώ ο τρίτος ήταν μαχαιρωμένος και του έγιναν ράμματα. Και οι τρεις μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.

Η Αστυνομία, λίγο αργότερα προχώρησε σε σύλληψη 63 οπαδών του ΠΑΟΚ οι οποίοι μεταφέρθηκαν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στην Ασφάλεια Βόλου για την εξακρίβωση στοιχείων. Όλοι τους λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ασφάλειας Βόλου, οι ηλικίες των προσαχθέντων ήταν από 21- 24 ετών. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μεταφέρθηκαν με συνοδεία της Αστυνομίας στο σιδηροδρομικό σταθμό Βόλου, από τον οποίο αναχώρησαν μία αργότερα με προορισμό τη συμπρωτεύουσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου