ΤΟΠΙΚΑ

Υπέρ της νέας επιχειρησιακής σύμβασης οι εργαζόμενοι

υπέρ-της-νέας-επιχειρησιακής-σύμβαση-714755

Πράσινο φως από τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Βόλο για την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης για το 2013 με περικοπές στα επιδόματα σύμφωνα με την τελική πρόταση που συμφώνησαν καταρχήν τα έξι σωματεία του Ομίλου και η εταιρεία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Στην ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε χθες σε σύνολο 224 εργαζομένων που πήραν μέρος στην ψηφοφορία , οι 173 εργαζόμενοι ψήφισαν ΝΑΙ στο νέο πλαίσιο της νέας επιχειρησιακής σύμβασης, 50 ψήφισαν 0ΧΙ ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Η πρόταση περιλαμβάνει επαναφορά όλων των έκτακτων επιδομάτων από 1ης Μαρτίου εκτός από το επίδομα τακτικότητας που ανέρχεται από 60 ως 100 ευρώ για τον κάθε εργαζόμενο και το οποίο θα ανασταλεί από 1ης Απριλίου.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μείωση κατά 15% των σχολικών επιδομάτων και των διατακτικών στα 600 ευρώ από τα 820 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα ενώ όσον αφορά τους εργαζόμενους που απασχολούνταν ως ημερήσιοι αλλά ελάμβαναν τα επιδόματα της βάρδιας, η εταιρεία πρότεινε επαναφορά όλων των προσαυξήσεων εκτός από τα δραχμικά επιδόματα που ανέρχονται σε περίπου 65 ευρώ.

Τέλος όσον αφορά τις επιχορηγήσεις για τις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις η εταιρεία από το οριστικό μαχαίρι χθες αντιπρότεινε το ποσό των 140.000 ευρώ που θα μοιραστούν ετησίως και τα έξι σωματεία ανάλογα με το έμψυχο δυναμικό τους από τα 320.000 ευρώ που έδινε μέχρι πέρυσι.

«Μέσα σε αυτό το περιβάλλον είναι η καλύτερη δυνατή σύμβαση που θα μπορούσαμε να καταλήξουμε από τη χειρότερη που θα μπορούσε να είχε προκύψει» σημείωσε χθες ο

ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Τσιμέντων Βάιος Κουκλουμπέρης εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα καθώς όπως τόνισε οι εργαζόμενοι για μία ακόμη φορά έκαναν την επιλογή τους με υπευθυνότητα και βάζοντας σε προτεραιότητα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και της παραγωγικής διαδικασίας που θα εξασφαλίσει βιωσιμότητα των μονάδων.

Σημαντικό ρόλο πάντως στα κριτήρια που μέτρησαν για την ψηφοφορία στο προσωπικό είναι ότι η νέα δομή που προκρίνει η ΑΓΕΤ στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης περιλαμβάνει την αύξηση κατά 30% στην παραγωγή τσιμέντου από τα δυο εργοστάσια Βόλου και Μηλακίου Εύβοιας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα των λιμενικών τους εγκαταστάσεων, για την εξυπηρέτηση της εσωτερικής αγοράς και την ενίσχυση της εξαγωγικής παρουσίας της ΑΓΕΤ Ηρακλής στην Ευρώπη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου