ΤΟΠΙΚΑ

…«Ζωνιανά» στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου

ζωνιανά-στο-θαλάσσιο-πάρκο-αλοννή-851206

Καταγγελίες για γεγονότα στην Αλόννησο που παραπέμπουν σε «Ζωνιανιά», προανήγγειλε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Χρ. Νεοφύτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοκίνητα δύο εργαζομένων στο Φορέα Διαχείρισης δέχθηκαν επίθεση με οξύ. Την περασμένη Παρασκευή τα οχήματα βρέθηκαν κατεστραμμένα από τη δράση καυστικού υγρού, με το οποίο άγνωστοι δράστες τα περίελουσαν.
Τρομοκρατημένοι φέρονται ο εργαζόμενοι στον φορέα, οι οποίοι συνδυάζουν την ταυτόχρονη καταστροφή δύο οχημάτων, με το τεταμένο κλίμα που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στο νησί.
Με χθεσινή πρόσκληση στα τοπικά ΜΜΕ ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου χαρακτηρίζει θλιβερά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο νησί στις 7 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο λίγο αργότερα ανακοίνωσε την αναβολή της συνέντευξης Τύπου για έκτακτους λόγους.
Στην αρχική πρόσκληση ωστόσο, ενημερώνοντας για το θέμα που επρόκειτο να αναπτύξει και αναλύοντας τις απόψεις του Φορέα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα γεγονότα αυτά δημιουργούν την εντύπωση νέων «Ζωνιανών» στην περιοχή των Βορείων Σποράδων.»
Με ακραίες μορφές, όπως χειροδικία τον περασμένο Αύγουστο, οι αντιδράσεις ορισμένων στην Αλόννησο, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις ενέργειες του νέου φορέα, θεωρώντας ότι από τη στιγμή που ανέλαβε λειτούργησε αρνητικά για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού και τον τουρισμό, έδωσαν άλλη διάσταση στη «διαμάχη».
Το κλίμα πόλωσης φαίνεται ότι συνεχίζει στο νησί, ενώ ορισμένοι κάνουν λόγο ακόμη για διαφορές, που έχουν μετατραπεί πλέον σε «προσωπική υπόθεση».
Μετά τα επεισόδια στο τέλος του καλοκαιριού, που σημαδεύτηκαν με χειροδικία, υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νεοφύτου είχε προχωρήσει σε σειρά καταγγελιών, είχε μιλήσει για ανεξέλεγκτη δράση «παρανόμων», «χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν» και είχε υποστηρίξει ότι «υπάρχουν οργανωμένοι φορείς, οι οποίοι κρύβονται πίσω από αυτούς, οι οποίοι λυμαινόντουσαν το Πάρκο μέχρι σήμερα, δεν έδιναν λογαριασμό σε κανέναν και μόλις μπήκαν από τον Φορέα οι κανόνες του παιχνιδιού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αντέδρασαν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου