ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο η Παναγία η Κυκκώτισσα

στο-βόλο-η-παναγία-η-κυκκώτισσα-714933

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ελεούσης της Κυκκώτισσας, προερχόμενη από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος, θα υποδεχθεί η Τοπική μας Εκκλησία, την Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου.

Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας θα υποδεχθεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στον προαύλιο χώρο του Ναού και θα τεθεί, προς προσκύνηση από τον Ιερό Κλήρο και τον λαό του Βόλου, κατά τη διάρκεια του Β Κατανυκτικού Εσπερινού.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος θα συνεχίσει την σειρά των κατανυκτικών ομιλιών του, για την εφετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή, που έχουν κεντρικό θέμα «Ημέρες προσευχής».

Η Θαυματουργή Εικόνα, που είναι αντίγραφο εκείνης που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Κύκκου στην Κύπρο, φυλασσόταν στο Μετόχι της Μονής στην Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης, από τις αρχές του 18ου αιώνα, έως την Μικρασιατική καταστροφή.

Το 1922, μεταφέρθηκε από τους πρόσφυγες της Αδριανούπολης στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, όπου και φυλάσσεται μέχρι σήμερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου