ΤΟΠΙΚΑ

Φρένο στο παζάρι του Βόλου

φρένο-στο-παζάρι-του-βόλου-715231

Aνοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί το φετινό παζάρι του Δήμου Βόλου, άφησε χθες η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Μιλώντας για τα πεπραγμένα του Συλλόγου τη χρονιά που πέρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κ. Τσέλιος επανέλαβε την αντίδραση του κλάδου για το ενδεχόμενο πεζοδρόμησης της Σπ. Σπυρίδη, όπως και για το ενδεχόμενο τοποθέτησης κορυνών στην οδό Δημητριάδος. Στην πρώτη περίπτωση, όπως είπε, κόβεται η κυκλοφορία των οχημάτων και η Σπυρίδη θα γίνει ένας δρόμος με δεκάδες καφέ, όπως στην οδό Τοπάλη και στην οδό Αντωνοπούλου. Στις κορύνες της οδού Δημητριάδος είμαστε αρνητικοί, πρόσθεσε ο κ. Τσέλιος, ενώ πρόσθεσε, ακόμη όπως οι έμποροι επανέλαβαν την πρόθεσή τους να επαναλάβουν και φέτος την προβολή τους για στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων από το καταναλωτικό κοινό της περιοχής μας.

Οσον αφορά το παζάρι τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου εξέφρασαν την άποψη ότι ο συγκεκριμένος θεσμός είναι αναχρονιστικός. Θα πρέπει να φύγει από τις πόλεις. Είμαστε αντίθετοι στη διοργάνωσή του σημείωσε ο κ. Τσέλιος ο οποίος αναφέρθηκε ακόμη στη συνεργασία που είχε ο Σύλλογος με την ΕΛ. ΑΣ., τη Δημοτική Αστυνομία και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους για την άμβλυνση του παρεμπορίου στην πόλη. Το θέμα μπήκε σε ένα καλό δρόμο, αλλά το τελευταίο διάστημα άρχισε να κάνει και πάλι ..κοιλιά. Δεν έχουμε τίποτα., πρόσθεσε, με τους ξένους μετανάστες. Εχουμε πρόβλημα με τους παράνομους μικροπωλητές που λειτουργούν χωρίς να έχουν στην κατοχή τους κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο.

Ακόμη με αφορμή τον ταμειακό απολογισμό τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου ζήτησαν τη μέγιστη δυνατή οικονομική ενίσχυση από το Επιμελητήριο Μαγνησίας προκειμένου να είναι σε θέση μέσα στο τρέχον έτος να ανταπεξέλθουν στα λειτουργικά τους έξοδα. Θα κάνουμε ότι μπορούμε μέσα στα πλαίσια των οικονομικών μας δυνατοτήτων, είπε ο κ. Τέλης Μπασδάνης που ήταν παρών στη Γενική Συνέλευση του Ε.Σ.Β. Ακόμη στην ενημέρωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι την Πρωτομαγιά, που φέτος συμπίπτει με τη Μ. Τετάρτη, τα εμπορικά καταστήματα θα μείνουν ανοικτά και σε αναπλήρωσή της η αγορά θα μείνει κλειστή τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Ακόμη ο κ. Τσέλιος έκανε αναφορά στη συνάντηση που είχε με το Μητροπολίτη Δημητριάδος για το θέμα λειτουργίας της εμπορικής αγοράς και τις Κυριακές, όπως ζητά η τρόικα. Είμαστε αντίθετοι στο άνοιγμα της αγοράς τις Κυριακές, είπε, για να προσθέσει ότι ο Εμπορικός Σύλλογος ταυτίζεται με τη δεύτερη εναλλακτική πρόταση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδος για λειτουργία της εμπορικής αγοράς επτά συνολικά Κυριακές το χρόνο.

(φωτό : Ηλίας Καράτσαλος)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου