ΤΟΠΙΚΑ

Κύμα διεκδικήσεων για μισθολογικές αυξήσεις

κύμα-διεκδικήσεων-για-μισθολογικές-α-851206

Την απόφασή της να διεκδικήσει μέσα από τις διαπραγματεύσεις με τις εργοδοτικές οργανώσεις «πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις μισθών» μετά την άνοδο των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών (ακόμη και από τις ΔΕΚΟ) ανακοίνωσε χθες η ΓΣΕΕ με αφορμή την άνοδο του πληθωρισμού στο 3,9%.
«Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός παίρνουν πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις μειώνοντας δραματικά την αγοραστική δύναμη των μισθών και των ημερομισθίων», ανακοίνωσε «δείχνοντας» την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για την ακρίβεια και τη λιτότητα. Κατέστησε σαφές ότι δεν αποδέχεται την εισοδηματική πολιτική (του 3%) που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για το 2008, ζήτησε την καταβολή επιδόματος θέρμανσης και ενέταξε το αίτημα της προστασίας και της αύξησης του εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων στο διεκδικητικό πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας στις 12 Δεκεμβρίου.
Δεσμεύσεις ότι οι αρτοποιοί θα απορροφήσουν αυξήσεις που ανεβάζουν το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεών τους, όπως στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ανέλαβε χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του κλάδου, Μ. Μούσιος. Ολες οι πληροφορίες δείχνουν ότι τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο δεν θα αυξηθούν οι τιμές των αλεύρων είπε και δεσμεύτηκε ότι «αν αυτό διατηρηθεί και τους επόμενους μήνες, οι αρτοποιοί θα απορροφήσουν τις αυξήσεις ώστε να μη μεταβληθεί η τιμή του ψωμιού τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου