ΤΟΠΙΚΑ

Μάχη της καθαριότητας στο Βόλο

μάχη-της-καθαριότητας-στο-βόλο-715850

«Ορατά τα αποτελέσματα στην πόλη και την καθημερινότητα των πολιτών», δηλώνει η Νατάσα Οικονόμου

Τη μάχη της καθαριότητας κάτω από αντίξοες συνθήκες δίνει καθημερινά η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, η οποία, παρά το περιορισμένο προσωπικό και τις σημαντικές ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό, καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του ενιαίου Δήμου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου εργάζονται για την αντιμετώπιση προβλημάτων, με συστηματικές παρεμβάσεις τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις Δημοτικές Ενότητες.

«Γίνεται καθημερινή προσπάθεια, ώστε η υπηρεσία να λειτουργεί με σχέδιο και επιχειρησιακή επάρκεια, προκειμένου να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος», δηλώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Νατάσα Οικονόμου. Επισήμανε, δε, ότι, παρά τις ελλείψεις και άλλες αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν, καθημερινά σημειώνεται βελτίωση στην απόδοση της υπηρεσίας και είναι ορατά τα αποτελέσματα της προσπάθειας στην πόλη και την καθημερινότητα των πολιτών.

Οι παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Νέας Ιωνίας το προηγούμενο διάστημα επικεντρώθηκαν σε δρόμους, πεζοδρόμια εγκαταλελειμμένων σπιτιών και οικοπέδων, σε εγκαταλελειμμένα σπίτια και οικόπεδα, στον περιβάλλοντα χώρο των σχολείων, αλλά και, τις προηγούμενες μέρες, στα προαύλια των Ιερών Ναών, με σκοπό τον ευπρεπισμό των χώρων ενόψει και της περιόδου των Χαιρετισμών.

Τον προβληματισμό της για την αντιμετώπιση του κόστους των παρεμβάσεων για τον καθαρισμό εγκαταλελειμμένων οικιών και οικοπέδων εξέφρασε η αρμόδια αντιδήμαρχος, η οποία επισήμανε τις αντικειμενικές δυσκολίες για την εξεύρεση των ιδιοκτητών, ώστε να μπορεί να γίνει βεβαίωση των αντίστοιχων δαπανών. Για το λόγο αυτό, όπως ενημέρωσε, η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ερχόμενη σε επαφή με τις κεντρικές Υπηρεσίες του εθνικού Κτηματολογίου, ζητώντας τη συνδρομή τους για το σκοπό αυτό και αναμένοντας τις εξελίξεις.

Εγκαταλελειμμένα οχήματα Οσον αφορά στα εγκαταλελειμμένα οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο, καταγράφηκαν στο πολεοδομικό συγκρότημα 137 περιπτώσεις, οι οποίες επισημάνθηκαν είτε από την Υπηρεσία Καθαριότητας, είτε από τη Δημοτική Αστυνομία, είτε από πολίτες.

Εχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία (επικόλληση αυτοκόλλητων, αναμονή 45 ημερών, ενημέρωση της Αστυνομίας και της Δ/νσης Μεταφορών), ώστε μετά τον επανέλεγχο και την επικείμενη ολοκλήρωση του διαγωνισμού που έχει προκηρύξει ο Δήμος Βόλου, να υλοποιηθεί η διαδικασία για την απομάκρυνσή τους.

Επίσης, το ίδιο διάστημα, η Υπηρεσία κατέγραψε και αντιμετώπισε, με τη συνδρομή των κατάλληλων μηχανικών μέσων, 638 αιτήματα πολιτών του πολεοδομικού συγκροτήματος που αφορούσαν σε διάφορα ζητήματα (τοποθέτηση-αντικατάσταση ή αλλαγή θέσης ή επισκευές κάδων, απομάκρυνση κλαδιών και χόρτων, απομάκρυνση επίπλων, κουφωμάτων, μπάζων και άλλων αντικειμένων, νεκρών ζώων κλπ).

Στο πλαίσιο της συντονισμένης δράσης των υπηρεσιών Δημοτικής Αστυνομίας, Καθαριότητας, Πολεοδομίας, Εμπορίου και Προσόδων για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης κατάληψης πεζοδρομίων, πεζοδρόμων και γενικά κοινοχρήστων χώρων, το διάστημα από 29/1/2013 έως και σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 15 αντίστοιχες παρεμβάσεις, κατά τις οποίες η Υπηρεσία απομάκρυνε από τα πεζοδρόμια διάφορα αντικείμενα (κολωνάκια, ζαρντινιέρες, γλάστρες, σταντ κλπ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου