ΤΟΠΙΚΑ

Παρά θιν αλός

παρά-θιν-αλός-851206

Ε, είμαστε η χώρα του αγνού, του παρθένου, του… φαρμακευτικού ελαιόλαδου. Πού το παράξενο να έχουμε το «λαδάκι» ως λύση για κάθε δυσκολία;
Ρωτάνε μετά γιατί στην Ελλάδα έχουμε το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη σε λαδώματα και φακελάκια.

Φυσιολογικό το φαινόμενο. Φυσιολογική και η εξέλιξή του, να αυξάνεται το ποσοστό ετησίως την τελευταία τετραετία…

Οι τρεις στους δέκα Ελληνες ομολόγησαν ότι λάδωσαν κάποιους για να γίνει η δουλειά τους την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.
Αρα, επειδή κυριαρχεί η γραφειοκρατία, θα λαδώθηκαν τουλάχιστον έξι άλλοι Ελληνες (στην κάνει τη δουλειά ένας μόνο Ελληνας δημόσιος υπάλληλος ποτέ;). Ο δέκατος που μένει, είναι αυτός που δεν έχει τα «μέσα» για να ανήκει στην πρώτη τριάδα, και επιδιώκει να διορισθεί στο Δημόσιο για να ενταχθεί στη δεύτερη εξάδα…

Στην προσφιλή της τακτική της παρατήρησης και διαπίστωσης των φαινομένων συνεχίζει να επιδίδεται η κυβέρνηση. Με τέτοια εμμονή, που λες και ελπίζουν να παρατηρήσουν κάποτε και UFO (εννοείται και εκτός υπουργικού συμβουλίου), για να βρεθούν προσκεκλημένοι του Χαρδαβέλλα ή της Δρούζα.

Απ’ τους καλύτερους παρατηρητές ο Φώλιας. Διαπίστωσε ότι υπάρχουν εξωγενείς παράγοντες και στρεβλώσεις στην αγορά που τροφοδοτούν την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. Ε, να το πει στον υπουργό Ανάπτυξης, μπας και διορθωθούν τα πράγματα.

Από το «ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» περνάμε στη φάση «ΕΛ ΑΛ» για την Ολυμπιακή. Περισσότερο προς «ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ» δείχνει να πηγαίνει πάντως.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου