ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά σε συμφωνία σωματεία και ΑΓΕΤ

κοντά-σε-συμφωνία-σωματεία-και-αγετ-715972

Φως στο τούνελ… για τους εργαζόμενους του Ομίλου της ΑΓΕΤ; Η Λαφάρζ στη χθεσινή τέταρτη συνάντηση διαπραγμάτευσης φάνηκε να «νερώνει αρκετά το κρασί της» σύμφωνα με τα σωματεία ενώ το επίμαχο θέμα με τα έκτακτα επιδόματα φαίνεται ότι απαλύνεται αφού η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι είναι διατεθειμένη να επαναφέρει τα περισσότερα από αυτά εφόσον υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Η τελική διαπραγμάτευση θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στις 11 το πρωί στην Παιανία ενώ η τελική πρόταση για να αποτελέσει συμφωνία προς υπογραφή μεταξύ των δύο πλευρών θα τεθεί προς έγκριση από τις γενικές συνελεύσεις.

Στη χθεσινή συνάντηση όπου το κλίμα ήταν σαφώς πιο βελτιωμένο από τις προηγούμενες φορές, οι εκπρόσωποι της Λαφάρζ, εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να κάνουν ένα ακόμη βήμα πίσω.

Έτσι πρότειναν επαναφορά όλων των έκτακτων επιδομάτων από 1ης Μαρτίου εκτός από το επίδομα τακτικότητας που ανέρχεται από 60 ως 100 ευρώ για τον κάθε εργαζόμενο και το οποίο θα ανασταλεί από 1ης Απριλίου.

Παράλληλα όσον αφορά τα επιδόματα προτάθηκε να συγκροτηθεί μία επιτροπή η οποία θα εξετάσει ενδελεχώς όλα τα επιδόματα στο πλαίσιο της ανάγκης εξορθολογισμού.

Η πρόταση της εταιρείας περιλαμβάνει επίσης μείωση κατά 15% των σχολικών επιδομάτων και των διατακτικών στα 600 ευρώ από τα 820 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους που απασχολούνταν ως ημερήσιοι αλλά ελάμβαναν τα επιδόματα της βάρδιας, η εταιρεία πρότεινε επαναφορά όλων των προσαυξήσεων εκτός από τα δραχμικά επιδόματα που ανέρχονται σε περίπου 65 ευρώ.

Τέλος όσον αφορά τις επιχορηγήσεις για τις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις η εταιρεία από το οριστικό μαχαίρι χθες αντιπρότεινε το ποσό των 100.000 ευρώ που θα μοιραστούν ετησίως και τα έξι σωματεία ανάλογα με το έμψυχο δυναμικό τους από τα 320.000 ευρώ που έδινε μέχρι πέρυσι.

Το πλαίσιο της νέας πρότασης σύμφωνα με όλα τα σωματεία του Ομίλου όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Τσιμέντων Βάιος Κουκλουμπέρης δεν έχει καμία σχέση με την αρχική και ανοίγει δρόμους προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικά προσέγγιση και συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών που θα είναι προϊόν ουσιαστικής διαπραγμάτευσης. «Η επιλογή μας να παραμείνουμε στο διάλογο και τη διαβούλευση φαίνεται ότι δικαιώνεται τελικά αφού οι πιέσεις μας έπιασαν τόπο. Σε κάθε περίπτωση η τελική πρόταση θα διαμορφωθεί στην επόμενη συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη και έπειτα θα τεθεί υπό έγκριση από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν για να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις που θα μας δεσμεύουν όλους» σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Κουκλουμπέρης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου