ΤΟΠΙΚΑ

Η τέχνη στηρίζει “Μια γη” ελπίδας…

η-τέχνη-στηρίζει-μια-γη-ελπίδας-851206

Τηλεοπτική Δημοπρασία Έργων Τέχνης για την εξασφάλιση πόσιμου νερού στην Αφρική από την ελληνική οργάνωση διεθνούς αλληλεγγύης “ Οne Εarth” και τον τηλεοπτικό σταθμό ASTRA TV την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου από τις 10 έως τις 12 μ.μ. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η ελληνική εθελοντική οργάνωση διεθνούς αλληλεγγύης “One Earth” οργανώνει δημοπρασία έργων τέχνης με σκοπό την ενίσχυση του έργου εξασφάλισης πόσιμου νερού σε απομονωμένες κοινότητες της Αφρικής. Θα δημοπρατηθούν έργα που προσέφεραν ευγενικά γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες από το Βόλο, τη Λάρισα, τις άλλες θεσσαλικές πόλεις αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, εις ένδειξη αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους του αναπτυσσόμενου κόσμου, που χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας για να αποκτήσουν πρόσβαση στο βασικό για την επιβίωσή τους, ασφαλές και καθαρό νερό. Οι ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, που θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης, συμβάλλοντας με το δικό τους τρόπο, ώστε εκατοντάδες παιδιά να αποκτήσουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.
Το νερό είναι προτεραιότητα για την “Οne Εarth”, καθώς περισσότερα από 5.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα εξαιτίας του βρώμικου και μολυσμένου νερού. Ο ένας στους πέντε κατοίκους του πλανήτη, δηλαδή 1,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι, δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό.
Στις αναπτυσσόμενες χώρες ο ένας στους δυο δεν έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό, αφού το 50% του πληθυσμού εκτίθεται σε μολυσμένες πηγές με επιπτώσεις στην υγεία του. Αυτό που θεωρείται αυτονόητο στον αναπτυγμένο κόσμο, στις περισσότερες χώρες της Αφρικής αποτελεί απραγματοποίητη επιθυμία. Η “One Earth” καλεί όσους θέλουν να βοηθήσουν το έργο της να πάρουν μέρος στη δημοπρασία αποκτώντας ένα έργο τέχνης και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στη μείωση της φτώχειας, την ανάπτυξη των υποδομών της Αφρικής και κυρίως στη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στο νερό χιλιάδες συνάνθρωποι μας που το στερούνται αυτή τη στιγμή. Πριν την τηλεοπτική δημοπρασία τα έργα θα εκτεθούν στη γκαλερί Χρηστάκη, Λάμπρου Κατσώνη 29, στη Λάρισα, στις 11 και 12 Δεκεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες για την “One Earth” και τη δημοπρασία δίδονται στα τηλέφωνα 2421023231, 6977800499 και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις
[email protected] ή στο website www.oneearth.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου