ΤΟΠΙΚΑ

Ψήφισμα για το αεροδρόμιο

ψήφισμα-για-το-αεροδρόμιο-716103

Την αναγκαιότητα λειτουργίας και την ανάπτυξη μέσω της πραγματοποίησης απαραίτητων έργων, της εκπόνησης μελετών και διαφόρων δράσεων, για το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας (Ν. Αγχίαλος) συναποφάσισαν οι φορείς της Κεντρικής Ελλάδας, που συγκεντρώθηκαν στο ΤΕΕ Μαγνησίας και συζήτησαν διεξοδικά το θέμα.

Οι φορείς διαπίστωσαν τη μικρή σχετικά με την περιοχή που εξυπηρετεί ο Αερολιμένας Κεντρικής Ελλάδας, ανάπτυξή του ενώ κοινή άποψη όλων είναι ότι άμεσα πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης σε συνάρτηση με τις διεθνείς ανάγκες και εξελίξεις.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά ότι το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου είναι το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από τους κατοίκους και φορείς της περιοχής.

Ειδικότερα από τους φορείς τέθηκαν οι παρακάτω στόχοι:

Να υπάρξουν τακτικές πτήσεις όλο το χρόνο προς τρεις- τέσσερις δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής.

Χρονική επιμήκυνση των άλλων πτήσεων που αφορούν την τουριστική περίοδο. Το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου είναι πολύ οικονομικό, και ενδεχομένως να αποτελεί μία οικονομική λύση για αεροπορικές εταιρίες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τα Περιφερειακά Αεροδρόμια.

Το σύστημα χρεώσεων το καταστούν απολύτως ανταγωνιστικό σε σχέση με το ΑΙΑ (Αεροδρόμιο Αθηνών) ή το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

Να εκπονηθεί μελέτη master plan, από τη Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το οποίο θα μελετήσει τις ανάγκες για διακίνηση φορτίων από το Αεροδρόμιο και τα απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν για να επιτευχτεί η διακίνηση φορτίων Cargo.

Ανάρτηση της ιστοσελίδας του αεροδρομίου στις ιστοσελίδες των φορέων της Κεντρικής Ελλάδας που μετέχουν στην παρούσα σύσκεψη.

Να υπάρξει διασύνδεση αερολιμένος και λιμένος Βόλου, δηλαδή συνεργασία των αεροπορικών εταιρειών με τις εταιρίες κρουαζιερόπλοιων, ώστε να υπάρχουν αεροπορικές ωφέλειες για αναχωρήσεις επιβιβαζόμενων και αποβιβαζομένων από τα κρουαζιερόπλοια.

Να προχωρήσουμε σε στοχευόμενη διαφήμιση στις χώρες από τις οποίες έχουμε αφίξεις

Να υπάρξει συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρίες για να κάνουν αφιερώματα στα περιοδικά τους με τα αξιοθέατα της Κεντρική Ελλάδας.

Να υπάρξει συνεργασία με τις εταιρίες που εκμεταλλεύονται τα πλοία ώστε να υπάρχουν ανταποκρίσεις προς και από την Εύβοια και τις Σποράδες που να ταιριάζουν με τις πτήσεις.

Να συνδεθεί οδικά με την υπό κατασκευή οδό Ε-65, που πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα στο σύνολο της.

Να κατασκευαστούν οι οδικοί άξονες, που ανήκουν στα διευρωπαϊκά δίκτυα, Λαμία – Άμφισσα – Πάτρα – Λαμία – Καρπενήσι – Αγρίνιο.

Να υπάρξει άμεσα βελτίωση της οδικής σύνδεσης του αερολιμένα με την ΠΑΘΕ.

Το ψήφισμα υπογράφουν τα Επιμελητήρια Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Φθιώτιδας, τα Περιφερειακά Τμήματα ΤΕΕ Μαγνησίας, Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, Ευβοίας, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, και η Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου