ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Μαζί…
Μπορεί οι δηλώσεις Παυλόπουλου να μην ικανοποίησαν το Νομάρχη σ΄ ότι αφορά στην κυβερνητική βούληση, αυτό όμως δεν τον εμπόδισε χθες το βράδυ να συντρώγει στον απόηχο της χθεσινής ημέρας του Συνεδρίου της ΕΝΑΕ στη Δράμα μαζί με τον Γιάννη Πρίντζο…
Α.Τ.

Με την παρουσία
Σκανδαλίδη;
Στα πλαίσια της εκδήλωσης για την ευρυζωνικότητα που διοργανώνει η Νομαρχία την ερχόμενη Πέμπτη στο Ξενία, έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν και πολιτικά πρόσωπα από την κεντρική πολιτική σκηνή. Μάλιστα χθεσινές πληροφορίες έκαναν λόγο ότι ενδεχομένως στην εκδήλωση να παραβρεθεί ο Κ. Σκανδαλίδης.
Α.Τ.

Περί ψυχολογίας
Τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα με μια ψυχολογική ευφορία που διακατέχει τη πλειοψηφία των ανθρώπων. Η προσμονή της νέας χρονιάς δημιουργεί αισιοδοξία και διάθεση για ανανέωση. Ωστόσο υπάρχουν και άτομα που δεν συμμερίζονται αυτό το γιορτινό κλίμα, είτε διότι αισθάνονται μοναξιά είτε διότι δεν ασπάζονται τη λογική «της υποχρεωτικής συναισθηματικής ευφορίας λόγω εορτών» και των οικογενειακών συναθροίσεων. Η σωστή διαχείριση του χρόνου την περίοδο των γιορτών, η καλή θέληση και η ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων, αποτελούν τα σημεία «κλειδιά» για να είναι τα Χριστούγεννα μια πραγματική γιορτή και όχι ένας ακόμη «μπελάς”.
Β.Κ

Το χρώμα του
χρήματος
Ο πρόεδρος του καλλιτεχνικού Οργανισμού κ. Χρήστος Τσαμπρινός δεν έκρυψε χθες τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι ο Υπουργός Πολιτισμού δεν έδειξε “ζεστός” για το 1,5 εκ. ευρώ που οφείλονται από τις προγραμματικές συμβάσεις.
Με αφορμή μάλιστα τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του ΚΟΔΒ στο επόμενο συμβούλιο ο κ. Χρ.Τσαμπρινός αναμένεται να ζητήσει από όλες τις παρατάξεις να τοποθετηθούν ανοιχτά για το “τι μέλλει γενέσθαι”.
Το να επισημαίνουν οι περισσότεροι ότι “πρέπει να είμαστε διεκδικητικοί δεν λύνει το πρόβλημα” τόνιζε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΚΟΔΒ, αφού και το 1,5 εκ. που διεκδικούμε… ποιος ξέρει πόσο καιρό θα περιμένουμε για δούμε το χρώμα του χρήματος…

Μεγάλη
ανταπόκριση
Ακόμη και οι διοργανωτές ξαφνιάστηκαν ευχάριστα, αφού η χθεσινή ημερίδα της ΕΔΕΥΑ στο Βόλο συγκέντρωσε το ενδιαφέρων των ΔΕΥΑ από όλες τις πόλεις της χώρας. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ Αλέκος Βούλγαρης για την ανταπόκριση, αν μη τι άλλο, τόνιζε ότι αποκτά μεγαλύτερη δυναμική πλέον το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτει η Ένωση στην Πολιτεία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα των διαρροών με την έγκριση πόρων για να υλοποιηθούν τα έργα.

Δύο
Μεγάλος… πλουραλισμός στην πρόταση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας προς τη Νομαρχία για τα πρόσωπα που θα την εκπροσωπήσουν στις επιτροπές κοινωνικής διαβούλευσης με την ΑΓΕΤ και τη Χαλυβουργία. Για τέσσερις θέσεις προτάθηκαν οι εξής δύο: Παν. Χριστοδουλάκης, με αναπληρωματικό τον Κ. Βολιώτη στη μία επιτροπή και τούμπαλιν στη δεύτερη.
Β.Σ.

Εκλεισε η πόρτα…
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία, μετά την πρότασή της να εκπροσωπηθεί από τον Παν. Χριστοδουλάκη, τον πρόεδρο του ΠΑΚΟΕ, με τον οποίο η Νομαρχία βρίσκεται στα… μαχαίρια, είδε την «πόρτα» των επιτροπών να κλείνει. Μία από τις απόψεις λέει ότι από τη στιγμή που ζητείται εκπρόσωπος δεν είναι ό,τι καλύτερο στη συνέχεια να μην γίνεται δεκτός. Εκτός και αν η επιστολή που έλαβε η περιβαλλοντική οργάνωση είχε υποσημείωση…
Β.Σ.

Κανείς από τους 130;
Υπάρχει όμως και η άλλη άποψη, που αναφέρει ότι δεν μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν πρόσωπα, τα οποία έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους το πρόσφατο χρονικό διάστημα και θα βρουν την άκρη στα δικαστήρια… Αλήθεια όμως, «μονοπρόσωπη» είναι η συγκεκριμένη περιβαλλοντική οργάνωση. Διότι κατά καιρούς μας έχουν επισημάνει ότι αριθμεί 130 μέλη. Κανένα από αυτά δεν μπορούσε να προταθεί ως εκπρόσωπος και είδαμε τους ίδιους, αλλά και εξ Αθηνών;
Β.Σ.

Κρίσιμη
σύσκεψη
Αφού πήραν τον… απλήρωτο από τον Υπουργό Πολιτισμού, ο δήμαρχος και οι υπεύθυνοι του πολιτιστικού οργανισμού του δήμου Βόλου χθες το βράδυ πραγματοποίησαν σύσκεψη. Αλέκος Βούλγαρης και Χρήστος Τσαμπρινός κρατούν στα χέρια τους την καυτή πατάτα των οικονομικών αναγκών και ανοιγμάτων του πολιτιστικού οργανισμού. Λεφτά το υπουργείο δεν δίνει, αλλά λεφτά πρέπει να βρεθούν. Σίγουρα τις επόμενες μέρες θα προταθεί κάποια λύση. Το πράγμα δεν προχωράει άλλο. Αναμένουμε.
Χ.Μ

Τρύπιο βαρέλι
Μπορεί πρόσφατα να αντικαταστάθηκε ένα μεγάλο μέρος του δικτύου υδροδότησης του Βόλου, ωστόσο το χθεσινό συμπέρασμα της ημερίδας της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο είναι αποκαρδιωτικό. Περίπου το 40% του νερού του δικτύου εξακολουθεί να χάνεται λόγω διαρροών. Μετά ψάχνουμε για λιμνοδεξαμενές, για πηγές και για γεωτρήσεις. Το πρόβλημα του νερού είναι μείζον στην εποχή μας και βεβαίως ούτε οι πολίτες μπορούν να το ξοδεύουν άσκοπα, αλλά ούτε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολυδάπανη διαρροή από το δίκτυο.
Χ.Μ

Τι είδους φιλία;
Μια χαρά εξελίσσονται οι σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας σε διπλωματικό επίπεδο. Καλά λόγια, τηλεφωνήματα και ανταλλαγές φιλοφρονήσεων. Την ίδια ώρα παραβιάσεις και αναχαιτίσεις αντί να μειώνονται, αυξάνονται, και ο Τούρκος ΥΠΕΞ παρακινεί τους μουσουλμάνους της Θράκης να αυτοαποκαλούνται Τούρκοι. Μονομερής φιλία, όπως και έρωτας άλλωστε, δεν υφίσταται. Ας προσγειωθεί και η ελληνική ηγεσία στη σκληρή πραγματικότητα.
Χ.Μ

Μετάθεση ραντεβού
Στην πρώτη συνάντηση για τη συγχώνευση των δύο Ολυμπιακών έλειπε ο κ. Βασιλειάδης. Έγιναν κάποια βήματα θετικά. Χθες μάθαμε ότι το ραντεβού που είχε εννοηθεί για το τέλος της εβδομάδας που τελειώνει, σήμερα μετατίθεται για την ερχόμενη. Να ανησυχούμε;
Χ.Μ

Επιτυχία
Από ότι δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, η απεργιακή κινητοποίηση στο Βόλο στις 12 Δεκεμβρίου θα ξεπεράσει ακόμα και την κινητοποίηση που είχε γίνει για το περιβόητο τότε ασφαλιστικό νομοσχέδιο Γιαννίτση, που τελικά δεν προχώρησε.
Δ.Χ.

Αργώ
Το θέμα της Αργούς θα απασχολήσει την Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας στη συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρας.
Δ.Χ.

Ψήφισμα
Το ψήφισμα της Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας που αναφέρεται στις έντονες διαμαρτυρίες του τοπικού τμήματος για το ασφαλιστικό και την ενοποίηση του ΤΣΜΕΔΕ, παραδίδουν τα προεδρεία του οργάνου και της Δ.Ε. στους βουλευτές του νομού, προκειμένου να τους ενημερώσουν.
Δ.Χ.

Ωριμότητα
Μας εκπλήσσουν ευχάριστα με την ωριμότητα της σκέψης τους οι μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ, που πραγματοποιούσαν αποχή για το θέμα του διευθυντή τους και χθες την ανέστειλαν. Ηθικά έχουν κερδίσει τον αγώνα τους…
Δ.Χ.

e-Μαγνησία
Αντε, επιτέλους να δούμε και στο νομό ασύρματα δίκτυα για το διαδίκτυο. Η εκδήλωση που πραγματοποιείται την ερχόμενη Πέμπτη στο Ξενία, θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Μπας και ακολουθήσουμε τα e-Τρίκαλα, που προηγούνται έτη φωτός σε αυτόν το τομέα.
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου