ΤΟΠΙΚΑ

Αγκάθι η περικοπή επιδομάτων

αγκάθι-η-περικοπή-επιδομάτων-716117

«Μαχαίρι…» και στα κονδύλια των σωματείων της ΑΓΕΤ Ηρακλής για κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η Λαφάρζ στην προχθεσινή συνάντηση με τα σωματεία ανακοίνωσε ότι καταργεί πλήρως τα συγκεκριμένα κονδύλια.

Πρόκειται για πόρους που εξασφάλιζαν κάθε χρόνο τα σωματεία προκειμένου να διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, για το ταμείο αρωγής, στήριξης και αλληλεγγύης εργαζομένων της ΑΓΕΤ που αντιμετώπιζαν προβλήματα κ.α

Η διαπραγμάτευση μεταξύ των σωματείων και της εταιρείας συνεχίζονται σήμερα το πρωί στις 10.30 στην Παιανία. Τα σωματεία προσέρχονται αποφασισμένα να συνεχίσουν το διάλογο προκειμένου να μην «χρεωθούν» το όποιο ναυάγιο, καθώς οι προτάσεις της Λαφάρζ απέχουν κατά πολύ από όσα θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να συζητήσουν τα σωματεία προκειμένου να βρούνε «κοινό τόπο».

Σε μεγάλο «αγκάθι» εξελίσσεται η πλήρης κατάργηση των έκτακτων επιδομάτων που περιλαμβάνονταν στην τελευταία πρόταση που έκανε στο πλαίσιο της προχθεσινής διαπραγμάτευσης η εταιρεία έστω από 1ης Απριλίου καθώς οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η πρόταση ότι εάν επέλθει συμφωνία τα επιδόματα Φεβρουαρίου και Μαρτίου θα καταβληθούν κανονικά και η αναστολή πλέον επ’ άπειρο θα ξεκινήσει από 1ης Απριλίου, γίνεται μόνο και μόνο για να «χρυσωθεί» το χάπι.

Η αντιπρόταση των σωματείων στην προχθεσινή συνάντηση ήταν μείωση μέχρι και 10% στα επιδόματα ενώ σήμερα αναμένουν τις νέες προτάσεις της εταιρείας για να τοποθετηθούν καθώς δεν αποκλείεται η Λαφάρζ να επανέλθει με πιο βελτιωμένη πρόταση όσον αφορά τα επιδόματα.

Προχθές πάντως διαφάνηκε ότι τα επιδόματα που εξετάζει ενδεχομένως την διατήρησή τους είναι του ισολογισμού μειωμένο κατά 50% (το λαμβάνουν 33 άτομα), της έκτακτης κλήσης επίσης μειωμένο κατά 50% (9 ευρώ δηλαδή) και της επιφυλακής επίσης μειωμένο κατά 50% που αφορά σε 60 εργαζόμενους.

Τέλος για όσους εργάζονταν επίσης ημερήσιοι αλλά ελάμβαναν επίδομα βάρδιας η εταιρεία προτείνει μείωση του επιδόματος κατά 30%, μείωση επίσης 15% στα σχολικά επιδόματα ενώ για τις διατακτικές η εταιρεία από 820 ευρώ πρότεινε χθες οι δύο διατακτικές Χριστουγέννων και Πάσχα να καθοριστούν στα 540 ευρώ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου