ΤΟΠΙΚΑ

Πριν τις γιορτές θα «ζεσταθούν» οι αγρότες

πριν-τις-γιορτές-θα-ζεσταθούν-οι-αγρ-851206

Το δεκαπενθήμερο από 15-30 Δεκεμβρίου θα έχει πληρωθεί στους αγρότες της Μαγνησίας όλο το «ευρωτσέκ» χωρίς προκαταβολή.
Την ενημέρωση αυτή είχε από τη Γενική Διεύθυνση του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Κυριάκος Μωραϊτίδης, σε σχετικό ερώτημα της Νομαρχίας Μαγνησίας για το χρόνο πληρωμής των δικαιούχων αγροτών της περιοχής, καθώς όλες οι σχετικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί από τη ΝΑΜ από τα τέλη του περασμένου μήνα.
Σε ό,τι αφορά στην καταβολή των χρημάτων που αντιστοιχούν στο συνδεδεμένο κομμάτι και στο ποιοτικό παρακράτημα (σε όσες καλλιέργειες ισχύει), αυτά θα καταβληθούν σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ στο χρονικό διάστημα του Φεβρουαρίου – Μαρτίου του 2008.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΑΜ σημείωσε ότι ο συνολικός αριθμός των δηλώσεων που δικαιούται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ την επιδότηση της Ενιαίας Κοινοτικής Ενίσχυσης που δίδεται με βάση την Αναθεωρημένη Κοινή Αγροτική Πολιτική στο Νομό Μαγνησίας ανέρχεται σε 14.845.
Από τον παραπάνω αριθμό οι 5.320 δηλώσεις αντιστοιχούν στην ΕΑΣ Αλμυρού, οι 5.845 στην ΕΑΣ Πηλίου και Βορείων Σποράδων και οι 3.680 στην ΕΑΣ Βόλου. Η υποβολή των δηλώσεων έγινε το δίμηνο του περασμένου Απριλίου – Μαΐου. Στον παραπάνω αριθμό δηλώσεων έγινε δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε ποσοστό 5%, από τους οποίους οι μισοί έγιναν από συνεργεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι υπόλοιποι μισοί από συνεργεία υπαλλήλων της ΝΑΜ. Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου. Στη συνέχεια η Νομαρχία Μαγνησίας ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ να ελεγχθεί ένα επιπλέον 3% του συνολικού αριθμού των δηλώσεων. Και αυτή η διαδικασία περατώθηκε από τη ΝΑΜ στις 20 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια προκειμένου να προωθηθούν έγκαιρα όλα τα στοιχεία των δικαιούχων αγροτών της Μαγνησίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ διέθεσε στους υπαλλήλους του Οργανισμού ειδική γραμμή με γρήγορο Ίντερνετ, μέσω της οποίας αποπερατώθηκε η όλη διαδικασία στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου