ΤΟΠΙΚΑ

Προ των πυλών της κρίσης η Ελλάδα

προ-των-πυλών-της-κρίσης-η-ελλάδα-851206

Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Ο κ. Αλογοσκούφης τον ενημέρωσε για την κατάσταση της διεθνούς και ευρωπαϊκής οικονομίας και τις συζητήσεις που έγιναν για το θέμα στο Eurogroup και το ECOFIN.
Ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι υπάρχουν αρκετές αβεβαιότητες σήμερα στην παγκόσμια οικονομία, σημειώνοντας όμως ότι η ευρωπαϊκή οικονομία δεν δείχνει να επηρεάζεται πολύ αυτή τη στιγμή. Οι μεγαλύτερες επιπτώσεις, πρόσθεσε, είναι στον πληθωρισμό από τις αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου και τις αυξήσεις των τιμών των τροφίμων διεθνώς.
Εχουμε επιπτώσεις και στην Ελλάδα στον τομέα πληθωρισμού, τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης, σημειώνοντας ότι είναι εισαγόμενος πληθωρισμός και πρόσθεσε: “Αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε, είναι ότι αυτός ο εισαγόμενος πληθωρισμός δεν θα μετατραπεί σε εγχώριο πρόβλημα”.
Είναι ένα ζήτημα, ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης, που απασχολεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά όλους τους Ευρωπαίους εταίρους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τους μηχανισμούς που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, θα μπορέσει να περιορίσει τις όποιες αυξήσεις υπάρχουν, ώστε να είναι προσωρινές και να μην έχουν μόνιμη επίδραση στο εισόδημα των Ελλήνων.
Σε ερώτηση αν αλλάζει το πλάνο της οικονομίας, ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε: “Δεν αλλάζουμε κάτι, πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθούν οι τιμές του πετρελαίου τους επόμενους μήνες”, σημειώνοντας ότι “οι προβλέψεις που υπάρχουν, είναι σχετικά αβέβαιες, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες”.
Επίσης ανέφερε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό για τον προϋπολογισμό που θα ξεκινήσει να συζητείται την ερχόμενη βδομάδα στη Βουλή, ενώ εξήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της φτώχειας και, πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού, το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου