ΤΟΠΙΚΑ

Ντουμάνι τσιμεντόσκονης

ντουμάνι-τσιμεντόσκονης-716387

«Ντουμάνι» τσιμεντόσκονης από την ΑΓΕΤ «έπνιξε» το Βόλο χθες το πρωί εξαιτίας βλάβης στα φίλτρα. Αμέσως η διαδικασία της παραγωγής σταμάτησε με εντολή της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, όπως προβλέπει άλλωστε η νομοθεσία και μέχρι να αποκατασταθεί βλάβη.

Όλα συνέβησαν χθες το πρωί γύρω στις 11.00 το πρωί όταν προκλήθηκε βλάβη στο φούρνο που ήταν σε λειτουργία με αποτέλεσμα σύννεφο τσιμεντόσκονης να «κατακλύσει» για τέσσερα περίπου λεπτά την ατμόσφαιρα.

Μόλις έγινε αντιληπτό το «ντουμάνι» τσιμεντόσκονης, ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Κλιμάκιο υπαλλήλων μετέβη στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής όπου διαπίστωσε τη βλάβη και αμέσως δόθηκε εντολή να σταματήσει κάθε παραγωγική διαδικασία στο Φούρνο, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Η μηχανολογική βλάβη σημειώθηκε στη μία από τις τρεις διατάξεις απομόνωσης καυσαερίων, που βρίσκονται μεταξύ του πύργου ψύξης αυτών και του μύλου φαρίνας με αριθμό 1 με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο «σύννεφο τσιμεντόσκονης» το οποίο ήταν μάλιστα ορατό διά γυμνού οφθαλμού σε ολόκληρη την πόλη.

Το κλιμάκιο των υπαλλήλων κατέγραψε το γεγονός ενώ σήμερα αναμένεται να συνταχθεί και το σχετικό πόρισμα το οποίο και θα παραδοθεί αρμοδίως στον αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Γιώργο Καλτσογιάννη για τις περαιτέρω ενέργειες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες νωρίς το απόγευμα η εταιρεία απέστειλε επίσης επίσημη ανακοίνωση στην Περιφερειακή Ενότητα με την οποία και ενημερώνει για την μηχανολογική βλάβη που προκλήθηκε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου