ΤΟΠΙΚΑ

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2013 στο Βόλο

το-πρώτο-κρουαζιερόπλοιο-για-το-2013-στο-β-716485

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή τουριστική περίοδο, με το όνομα «FTI BERLIN» και σημαία Μάλτας, κατέπλευσε χθες στις 7 το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, μεταφέροντας 374 τουρίστες, στην πλειονότητά τους Γερμανούς και 195 άτομα πλήρωμα. Το «FTI BERLIN» έφθασε στο Βόλο προερχόμενο από το Κουσάντασι και αναχώρησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα για τον Πειραιά. Συνολικά, φέτος αναμένονται στο Βόλο 29 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, έως και τις αρχές Νοεμβρίου.

Τους επιβάτες του «FTI BERLIN» υποδέχθηκαν το πρωί στο λιμάνι στελέχη του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και χάρτες για την πόλη, ενώ επί τόπου βρέθηκε και η Πρόεδρος της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σ. Μπαρτζιώκα. Σημειώνεται ότι από το Δήμο Βόλου είχε σταλεί εγκαίρως στους υπεύθυνους της πλοιοκτήτριας εταιρείας ψηφιακό υλικό με εκδρομικές προτάσεις, προκειμένου να επιλέξουν οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου. Οι προτάσεις αφορούν επισκέψεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς εντός και εκτός πόλης, όπως στα Μετέωρα, στη Μακρινίτσα, την Πορταριά και τις Μηλιές, σε αρχαιολογικούς χώρους, όπως του Διμηνίου και του Σέσκλου, αλλά και σε παραλίες, μονοπάτια κ.λ.π.

Τελικά τρία λεωφορεία αναχώρησαν για Μετέωρα και ένα για Μακρινίτσα, ενώ όσοι προτίμησαν να μετακινηθούν πεζοί, ακολουθώντας τη διαγράμμιση επί του πεζοδρομίου με την ένδειξη city center, κατευθύνθηκαν εύκολα στο κέντρο της πόλης και την εμπορική αγορά.

Φωτό : Ηλίας Καράτσαλος

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου