ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη για το αεροδρόμιο

σύσκεψη-για-το-αεροδρόμιο-716521

Σύσκεψη με θέμα το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας, πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, στο ΤΕΕ Μαγνησίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σχετικά με τις προοπτικές και τα προβλήματα λειτουργίας του Αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδας.

Σε κοινή επιστολή τους προς τα Επιμελητήρια Καρδίτσας, Λάρισας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Τρικάλων, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, τα Περιφερειακά Τμήματα Κεντροδυτικής Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και τις Ενώσεις Ξενοδόχων Λάρισας, Τρικάλων, Εύβοιας και Λαμίας, το ΤΕΕ Μαγνησίας και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τονίζουν ότι, μέχρι σήμερα, η εποχικότητα των πτήσεων δεν βοήθησε, ώστε οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να αποκτήσουν τη νοοτροπία, της κατά προτεραιότητας αναζήτησης πτήσεων από το παρόν αεροδρόμιο, για τις μεταβάσεις τους εκτός Ελλάδας.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης εκπροσώπων των ΤΕΕ, θα πρέπει να υπάρχουν καθημερινές και μόνιμες πτήσεις εσωτερικών, αλλά κυρίως εξωτερικών γραμμών, όπως και πτήσεις τσάρτερ για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες. Με την ανάπτυξη του προσφέρονται θέσεις εργασίας στους συντοπίτες μας και γίνεται η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα γνωστοί τουριστικοί προορισμοί στην Ευρώπη.

Επίσης υπάρχει η πρόταση να αποκτήσει τη δυνατότητα το Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας για τη διακίνηση φορτίων (cargo) σε αυτό. Προς αυτή δε την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι θα πρέπει να συγκεντρωθούν στοιχεία και να υποβληθούν προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με το αίτημα για σύνταξη master plan, το οποίο θα μελετήσει τις ανάγκες για διακίνηση φορτίων από το Αεροδρόμιο και τα απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν για να επιτευχτεί αυτό.

«Άποψή μας είναι να πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των Επιμελητηρίων (Τεχνικών και Εμπορικών) και των φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό από τη Θεσσαλία τη Στερεά Ελλάδα, αλλά και την Εύβοια, προκειμένου να εξετάσουμε από κοντά όλο το θέμα του αεροδρομίου της Κεντρικής Ελλάδος, (τεχνικά έργα, διαφήμιση στους πολίτες, τρόποι προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών και πύκνωση δρομολογίων κλπ). Αναγκαίο είναι να καθορισθεί ένα πλαίσιο ενεργειών για το άμεσο μέλλον», επισημαίνεται στην κοινή επιστολή ενόψει της σύσκεψης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου