ΤΟΠΙΚΑ

Πολιτιστικός πολυχώρος το «Αχίλλειο»

πολιτιστικός-πολυχώρος-το-αχίλλειο-851206

H αξιοποίηση του Αχίλλειου αποτέλεσε το αντικείμενο συζήτησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΤΕΒ, με αφορμή την πρόκληση ενδιαφέροντος που έχει συντάξει η ΔΗ.Τ.Ε.Β. και έχουν εξετάσει οι νομικές υπηρεσίες.
Το σχέδιο της πρόκλησης ενδιαφέροντος, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΔΗ.Τ.Ε.Β. Αλέκος Βούλγαρης το συμβούλιο, θα επιδοθεί στα μέλη προκειμένου να ενημερωθούν και να τεθεί προς έγκριση στο επόμενο συμβούλιο που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα για να εγκριθεί και ο προϋπολογισμός του 2008.
Η Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση Βόλου (ΔΗ.Τ.Ε.Β.), όπως εξήγησε ο κ. Βούλγαρης, θα απευθύνει δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμετάλλευση του κτηριακού συγκροτήματος «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ», ιδιοκτησίας του Δήμου Βόλου, που βρίσκεται στο Βόλο και στη συμβολή των οδών Κουμουνδούρου και Ιάσονος.
Το προς εκμετάλλευση κτηριακό συγκρότημα περιλαμβάνει την κινηματογραφική αίθουσα που είναι χωρητικότητας 266 θέσεων, την κινηματογραφική αίθουσα του πρώτου ορόφου που είναι χωρητικότητας 192 θέσεων, το φουαγιέ και το ισόγειο κατάστημα εμβαδού περίπου 70 τ.μ. με πρόσοψη επί της οδού Ιάσονος.
Η δημοτική αρχή εξετάζει τη δυνατότητα σε συνεννόηση με τον επενδυτή που θα αναδειχθεί οι δύο κινηματογραφικές αίθουσες, μετά τις ανάλογες προσθήκες και μετασκευές (δημιουργία θεατρικής σκηνής, ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού με μηχανήματα ήχου και φωτισμού, προβολείς – projectors, video, μεταφραστικά συστήματα κ.α.), να μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά και για άλλες πολιτιστικές, εκπαιδευτικές ή συνεδριακές δραστηριότητες (θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις χορού, εικαστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα με χρήση καινοτομικών οπτικοακουστικών μέσων – πολυμέσων, σεμινάρια, συσκέψεις, συνέδρια, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.).
Η διάρκεια της μίσθωσης θα ορίζεται σε δώδεκα (12) έτη, το μίσθωμα θα είναι ετήσιο με ελάχιστο ετήσιο προσφερόμενο μίσθωμα στα € 60.000.

Το σχέδιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος θα τεθεί υπό έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Τ.Ε.Β. την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να δημοσιευθεί και να ξεκινήσει η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή.

Στη χθεσινή συνεδρίαση το Δ.Σ της ΔΗ.Τ.Ε.Β. αποφάσισε εξάλλου να προχωρήσει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στο Πεδίον του Άρεως.
Ελάχιστο μίσθωμα θα καθοριστεί το ποσό των 7.000 ευρώ ετησίως, ενώ η μίσθωση θα καθοριστεί για τρία χρόνια.

Αποφασίστηκε εξάλλου η παράταση των προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Δήμου Βόλου- ΔΗ.Τ.Ε.Β. και ΕΑΚ και μεταξύ Δήμου Βόλου- ΔΗ.Τ.Ε.Β. και ΔΗΚΕΜΒ μέχρι τον Ιούνιο του 2006, καθώς όπως εξήγησε ο κ. Βούλγαρης, εκτιμάται ότι μέχρι τότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, ώστε να σταματήσει η επιβάρυνση της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης με προσωπικό που απασχολείται σε άλλες υπηρεσίες.

Ενημέρωση
για την Αργώ
Ο κ. Βούλγαρης ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο για την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να αναλάβει εξ ολοκλήρου η Κυβέρνηση την οργάνωση του πειραματικού ταξιδιού στην Κολχίδα αλλά και του πολιτιστικού ταξιδιού στη Μαύρη Θάλλασα και το ταξίδι στα πλαίσια της πολιτιστικής Μεσογειάδας.

Μετέφερε τη δέσμευση του συντοπίτη Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου, που έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να συσταθεί η διυπουργική επιτροπή για την οργάνωση του ταξιδιού, και επισήμανε ότι παράλληλα η ΔΗ.Τ.Ε.Β. θα συνεχίσει τις επαφές τόσο για την προβολή της αργοναυτικής εκστρατείας, όσο και για την συνεργασία με όλες τις πόλεις που θα περάσει η Αργώ, με στόχο την ανάπτυξη σχέσεων σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.

Ο κ. Βούλγαρης τέλος ενημέρωσε το Δ.Σ της επιχείρησης για την θετική δέσμευση της ΕΤΑ να προχωρήσει με απόφαση Δ.Σ την ερχόμενη εβδομάδα στην παραχώρηση της δημοτικής πλαζ Αλυκών στη ΔΗ.Τ.Ε.Β. για 12 χρόνια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου