ΤΟΠΙΚΑ

Επικίνδυνο άνοιγμα ψαλίδας

επικίνδυνο-άνοιγμα-ψαλίδας-851206

Τα δημοσίευμα ολόκληρης της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά κι αυτά που θα ακολουθήσουν μέχρι το κλείσιμο της χρονιάς του 2007, αποδεικνύουν περίτρανα ότι την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά χρεώνονται όλο και περισσότερο, λίγες δεκάδες μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων αυξάνουν τα κέρδη τους με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
Τα τελευταία χρόνια λίγες εταιρίες με μαθηματική ακρίβεια παρουσιάζουν κάθε χρόνο όλο και περισσότερα κέρδη. Σε ένα οικονομικό περιβάλλον, όπου οι αγοραστές και οι πελάτες φτωχαίνουν καθημερινά και οι πωλητές πλουταίνουν επίσης καθημερινά κάτι δεν πάει καλά.
Οι τσάροι της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια δείχνουν να μην ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα. Ούτε ο Αλογοσκούφης ούτε ο Χριστοδουλάκης νοιάστηκαν να εξισορροπήσουν τα πράγματα. Όταν παράγεται πλούτος και διανέμεται μονομερώς, αρχίζουν οι κραδασμοί στο οικονομικό οικοδόμημα. Αυτό έχει αποδειχθεί ιστορικά πολλές φορές.
Βεβαίως δεν πέφτει καμιά ατομική βόμβα, προκειμένου να προκληθεί κοινωνική έκρηξη. Οι όποιες κοινωνικές εκρήξεις δεν εκφράζονται πάντα με επαναστατικά κινήματα και αλλαγή του συστήματος. Στην εποχή μας οι κοινωνικές εκρήξεις μπορούν να βρουν άλλους, πιο επώδυνους τρόπους έκφρασης. Τρόποι που θα θέσουν σε κίνδυνο πρώτα απ΄ όλα τα αυξημένα κέρδη των όσων σήμερα μετράνε αριθμούς και όχι ανθρώπους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου