ΤΟΠΙΚΑ

Το φίλο τον διαλέγεις, το γείτονα όχι

το-φίλο-τον-διαλέγεις-το-γείτονα-όχι-851206

Σαφέστατο το μήνυμα του Κάρολου Παπούλια κατά την υποδοχή του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Αλί Μπαμπατζάν, στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Τον φίλο σου τον διαλέγεις, τον γείτονά σου δεν τον διαλέγεις. Είμαστε από την ιστορία καθορισμένοι ότι θα ζήσουμε μαζί και πρέπει να τα ζήσουμε ειρηνικά» είπε.
Υποδεχόμενος τον Τούρκο αξιωματούχο, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη, η οποία , εκτός των άλλων, προετοιμάζει την επίσκεψη του Κώστα Καραμανλή στην Αγκυρα.
«Εχω προσπαθήσει και εγώ σαν υπουργός των Εξωτερικών και έδωσα πολλά στην προσπάθεια συνεννόησης Ελλάδος-Τουρκίας. Και δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα το Πρωτόκολλο Γιλμάζ-Παπούλια, κάτι που είναι μια καθυστέρηση.
» Εναπόκειται σε σας, στις νεότερες γενιές, να το ξεπεράσουμε, να το εμπλουτίσουμε και να είναι μια βάση καλής συνεργασίας και ειρηνικής συνύπαρξης των δύο χωρών» τόνισε ο Πρόεδρος.
Ο Πρόεδρος επεσήμανε πως υπάρχουν μερικά πράγματα, τα οποία «θεωρώ ότι μπορούν να γίνουν. Και πιστεύω ότι με τις συνομιλίες τις οποίες είχατε με την κυρία υπουργό θα το εντοπίσατε και εσείς ότι μερικά πράγματα είναι ώριμα για να γίνουν».
Καταλήγοντας ο κ. Παπούλιας σημείωσε: «Εύχομαι να πετύχετε στην προσπάθεια. Το θεωρώ πολύ σημαντικό ιστορικό γεγονός, γιατί προσωπικά είμαι μαθητής της μεγάλης σχολής του Ελ. Βενιζέλου και του Ατατούρκ, γιατί αυτοί οι δύο μεγάλοι άνδρες έβλεπαν μπροστά και δούλεψαν για το καλό των δύο λαών μας. Με χρέος, λοιπόν, στην παρακαταθήκη αυτών των δύο ανδρών θα δουλέψουμε εμείς προς αυτή την κατεύθυνση.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου