ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού στην ΑΓΕΤ

σήμερα-το-κρίσιμο-ραντεβού-στην-αγετ-3656

Στις 10.30 σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των εκπροσώπων της Λαφάρζ με τα σωματεία του Ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις όσον αφορά τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση.

Η συνάντηση γίνεται στη σκιά της αναστολής των έκτακτων επιδομάτων με μονομερή απόφαση της εταιρείας, γεγονός που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.

Τα σωματεία του Ομίλου εν όψει της σημερινής συνάντησης εμφανίζονται συγκρατημένα υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη σύσκεψη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς η εταιρεία αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά της και ασφαλώς αυτό που θα ζητήσουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μετά και τις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν είναι να ανασταλεί η απόφαση για αναστολή των έκτακτων επιδομάτων.

Μάλιστα όπως σημειώνουν σε διαφορετική περίπτωση οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για πολυήμερες απεργίες στα εργοστάσια του Ομίλου ισχύουν στο ακέραιο και θα πραγματοποιηθούν εφόσον η Λαφάρζ επιμείνει στην αναστολή των επιδομάτων.

Παράλληλα όμως με τις κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν εάν και εφόσον η εταιρεία δεν επαναπροσδιορίσει τη στάση της και οι άλλες αποφάσεις για τη νομική προσφυγή κατά της συγκεκριμένης απόφασης (εργατική διαφορά κ.α).

Η Ένωση Προσωπικού Τσιμέντων όπως και τα άλλα σωματεία του Ομίλου ήδη έχουν ζητήσει από το προσωπικό των εργοστασίων να καταθέσουν τις επόμενες μέρες τα εξοφλητικά που έχουν λάβει Γενάρη και Φλεβάρη προκειμένου να γίνουν αφενός συγκρίσεις και αφετέρου να καταγραφούν ποια έκτακτα επιδόματα έχουν περικοπεί τα οποία και αναμένεται να κατατεθούν σήμερα υπόψη της εταιρείας στο πλαίσιο της συζήτησης.

Κατά μέσο όρο εκτιμάται ότι οι απώλειες που είχαν οι εργαζόμενοι στην ΑΓΕΤ τέλος Φεβρουαρίου που πληρώθηκαν με την περικοπή ανέρχονται από 100 μέχρι και 400 ευρώ εάν και ορισμένοι έχουν καταγράψει μεγαλύτερες μειώσεις που ωστόσο οφείλονται στις κρατήσεις του ΙΚΑ.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου