ΤΟΠΙΚΑ

Σε λίστα …υπομονής οι νεφροπαθείς Μαγνησίας

σε-λίστα-υπομονής-οι-νεφροπαθείς-μαγ-3758

Εκκληση προς τους πολίτες της Μαγνησίας κάνει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή στη Μαγνησία βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση νεφρού περίπου 70 άτομα.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αυτή την στιγμή οι νεφροπαθείς της Μαγνησίας είναι η έλλειψη μηχανημάτων . Συγκεκριμένα υπάρχουν συνολικά 20 μηχανήματα αιμοκάθαρσης από τα οποία τα 12 είναι 15ετίας και τα υπόλοιπα είναι 7ετίας, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν καλύψει τις ώρες λειτουργίας τους.

«Καθημερινά υπάρχει ρίσκο για τους νεφροπαθείς της Μαγνησίας αφού ανα πάσα στιγμή μπορεί να σταματήσουν την λειτουργία τους τα μηχανήματα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ζωές», τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας κ. Βασίλης Γιαννακός.

Παράλληλα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου παρατηρείται επίσης έλλειψη ιατρικού προσωπικού, καθώς υπάρχουν μόνο τρεις γιατροί για 105 άτομα που υποβάλλονται στην θεραπεία της αιμοκάθαρσης.

Πρόβλημα παρατηρείται επίσης και στο νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας κυρίως στις βραδινές βάρδιες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να υφίστανται τεράστια ταλαιπωρία. Μάλιστα ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας γίνεται αποδέκτης τέτοιων παραπόνων για την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου