ΤΟΠΙΚΑ

Επιθεώρηση στο οδικό δίκτυο

επιθεώρηση-στο-οδικό-δίκτυο-4367

Στο Ανατολικό Πήλιο μετέβη ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης και συναντήθηκε με τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων του Δημοτικού Διαμερίσματος Μουρεσίου, ενημερώνοντας για τον τρόπο που θα λυθούν προβλήματα, τα οποία επί σειρά ετών ταλαιπωρούν τους κατοίκους της περιοχής. Τους πληροφόρησε για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για την υλοποίηση του έργου της παράκαμψης του Χιονοδρομικού, έργο πνοής για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και διασφάλιση της ταχείας προσβασιμότητας στο ανατολικό Πήλιο και τους χειμερινούς μήνες. Ενημέρωσε επίσης για την πορεία των προκηρύξεων και εργολαβιών που αφορούν τη συντήρηση και επισκευή του οδικού δικτύου Πηλίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε ξανά επιθεώρηση σε όλο το οδικό κύκλωμα και κατέγραψε τις άκρως επείγουσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν μετά και από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα.

Νωρίτερα επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη στο γραφείο του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υπεύθυνος για τον τουρισμό Θωμάς Ψύρρας και συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης της Μαγνησίας. Ο κ. Καλτσογιάννης επεσήμανε τη σπουδαιότητα του λιμένα Βόλου και των αεροδρομίων Ν. Αγχιάλου και Σκιάθου, που αποτελούν τη θαλάσσια και εναέρια αντίστοιχα είσοδο για ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Το απόγευμα ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλτσογιάννης συναντήθηκε με τον ανεξάρτητο βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά και συζήτησαν για την πορεία των προγραμματισμένων και αναγκαίων έργων στην Π.Ε. Μαγνησίας. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης στο οδικό κύκλωμα Πηλίου και η αναγκαιότητα χρηματοδότησης των έργων αντιμετώπισης των κατολισθήσεων, η αντιπλημμυρική θωράκιση και η προσβασιμότητα οικισμών του Ανατολικού Πηλίου, καθώς επίσης η πορεία των έργων ολοκλήρωσης της Κάρλας και η απορρόφηση του Φορέα Διαχείρισής της από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επισημάνθηκε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγκάζεται να ενεργεί πέραν των αρμοδιοτήτων της, λόγω της αδράνειας της κεντρικής εξουσίας, με γνώμονα τη διατήρηση της βατότητας του δικτύου.

Νέα περιβαλλοντικά έργα

Εξάλλου, δύο σημαντικά νέα έργα με ιδιαίτερο περιβαλλοντικό χαρακτήρα παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, του αντιπεριφερειάρχη Γ. Καλτσογιάννη και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Μαγνησίας. Πρόκειται για το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς ΧΥΤΑ Αργαλαστής και της διασύνδεσης των υδρευτικών γεωτρήσεων με τη δεξαμενή νερού ύδρευσης στη Σκιάθο.

Το πρώτο έργο αρμοδιότητας του δήμου Νοτίου Πηλίου δημοπρατείται και θα υλοποιηθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας μέσω προγραμματικής σύμβασης. Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» και ο προϋπολογισμός δημοπράτησης είναι 690.700 ευρώ.

Προβλέπει την ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ Αργαλαστής, μήκους 2,6 χλμ, ώστε να συνδεθεί ο ΧΥΤΑ με το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Το δεύτερο έργο αρμοδιότητας ΔΕΥΑ Σκιάθου δημοπρατείται έχει προϋπολογισμό δημοπράτησης είναι 301.724 ευρώ.

Κατασκευάζεται αγωγός ύδρευσης μήκους 1750 μ, ο οποίος διέρχεται από τη θέση «Αρκουδόρεμα». Το ένα άκρο του αγωγού θα συνδεθεί με αγωγό που καταλήγει στην υφιστάμενη δεξαμενή ύδρευσης της Σκιάθου χωρητικότητας 1500m3, ενώ το άλλο άκρο του αγωγού θα συνδεθεί με το πέρας του υφιστάμενου καταθλιπτικού αγωγού του αντλητικού της γεώτρησης στην περιοχή Πλαγιά (Αγ. Αντώνιος). Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να μειωθεί η συγκέντρωση του υδραργύρου στο νερό του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Σκιάθου, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο των υπερβάσεων των επιτρεπτών ορίων, ένα πρόβλημα που απασχολεί έντονα τα τελευταία χρόνια τους κατοίκους του νησιού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου