ΤΟΠΙΚΑ

Αλλάζουν οι εσοχές των πεζοδρομίων

αλλάζουν-οι-εσοχές-των-πεζοδρομίων-851206

Αποστάσεις από τις παρεμβάσεις που έγιναν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου κράτησε χθες ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιάννης Στάμος στην Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων, που συζητούσε τη μελέτη για τις εσοχές που υπολείπονται και θα πρέπει να κατασκευαστούν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την τροφοδοσία των καταστημάτων στην οδό Κ. Καρτάλη.
Ο κ. Στάμος εμμέσως πλην σαφώς επέκρινε σε αυστηρό τόνο τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Βόλου κ. Χαρ. Σκυργιάννη, κάνοντας λόγο για “προχειρότητα στην προετοιμασία της μελέτης”, αφού όπως υπογράμμισε οι περισσότερες εσοχές, έτσι όπως έγιναν, δεν εξυπηρετούν, αλλά δημιουργούν προβλήματα, αφού τα Ι.Χ είναι αναγκασμένα να “καταλαμβάνουν” τα πεζοδρόμια μπροστά από τις βιτρίνες των καταστημάτων.
Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Βόλου υπέδειξε ότι θα έπρεπε ο σχεδιασμός των εσοχών να είναι αντίστοιχος με των εσοχών που έχουν κατασκευαστεί για τους κάδους απορριμμάτων, ώστε να μην εμποδίζεται και η ασφαλής διέλευση των πεζών.
Η Επιτροπή τελικά αποφάσισε να ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία, οι εσοχές να μην κατασκευάζονται χτιστές κι επικλινείς, αλλά όπως αυτές που υπάρχουν για την τοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων.
Σημειώνεται ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί πέντε ράμπες στην Κ. Καρτάλη, ενώ συνολικά θα ανέλθουν στις 11, από την Αλεξάνδρας μέχρι την Αναλήψεως και άλλες πέντε έχουν κατασκευαστεί κατά μήκους της οδού Γρ. Λαμπράκη.
Η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά στο αίτημα του συλλόγου Γονέων του 10ου δημοτικού σχολείου για την τοποθέτηση του σχολικού τροχονόμου, ενώ όσον αφορά στη φωτεινή σηματοδότηση αναβλήθηκε, προκειμένου ζητηθεί και η άποψη του Διευθυντή του σχολείου.
Απορρίφθηκε εξάλλου το αίτημα κατοίκων της Ι. Τζάνου να μην ισχύσει η αντιδρόμηση που έχει αποφασιστεί για την μετατροπή της οδού σε άνοδο, καθώς η Επιτροπή επεσήμανε ότι πλέον η αντιδρόμηση έχει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κι εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο ρυθμίσεων στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.
Αποφασίστηκε τέλος να γίνει διαγράμμιση διαβάσεων πεζών στην οδό Ιάσονος με Κουμουνδούρου («Αχίλλειο») και στον αμφίδρομο παραλιακό δρόμο απέναντι από το Δημαρχείο του Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου