ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο Βόλο

διεθνές-φεστιβάλ-μουσικής-στο-βόλο-851206

Στις 15 Δεκεμβρίου ο Βόλος υποδέχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Φεστιβάλ Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών που «ξεδιπλώνει» ένα πλέγμα συνδυαστικών θεαμάτων, πολύτεχνων εκδηλώσεων και κάθε είδους έκφρασης αυτού που αποτελεί τη σύγχρονη performance.
To Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου αποτελεί μια φυσική συνέχεια, αλλά και ανανέωση του Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου που διοργανώθηκε με επιτυχία για δέκα συνεχή χρόνια, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη Δημήτρη Μαραγκόπουλου.
Στο ανανεωμένο Φεστιβάλ Βόλου έχουν θέση τα συνδυαστικά θεάματα και οι πολύτεχνες εκδηλώσεις της σύγχρονης διεθνούς σκηνής, αλλά και μια όπερα δωματίου, ένα «μίνι» μιούζικαλ, οι τέχνες της μαριονέτες, της κούκλας, το σύγχρονο καλλιτεχνικό τσίρκο, το οπτικό και σωματικό θέατρο αλλά και η video art.
Το Φεστιβάλ δίνει, επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα και στον εκπαιδευτικό του ρόλο, για αυτό αναπτύσσει συνεργασίες με την τοπική καλλιτεχνική και γενική εκπαίδευση, όπως ωδεία, σχολές χορού, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στις 15 Δεκεμβρίου με τη χορογραφία του Lorca Massine στο «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη και κλείνει την αυλαία του στις 20 Ιανουαρίου με την ομάδα του Νίκου Παρθένη και του Ζαφείρη Κουκουσέλη, σε μια μουσική παράσταση με τίτλο τα «Μυστικά της Θάλασσας», ένα ταξίδι στη Μεσόγειο και στις θάλασσες του κόσμου, μέσα από το τραγούδι, την κίνηση, το λόγο και την εικόνα.
Το εισιτήριο για καθεμία από τις εννιά παραστάσεις που θα δοθούν στο Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου, κοστίζει 20 ευρώ και 15 ευρώ φοιτητικό. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου