ΤΟΠΙΚΑ

Στη ΔΗΜΑΡ ο Απόστολος Παπατόλιας

στη-δημαρ-ο-απόστολος-παπατόλιας-4544

Στη ΔΗΜΑΡ προσχώρησε ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας.Ο πρώην αιρετός Νομάρχης Μαγνησίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας συναντήθηκε χθες στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ με τον Γραμματέα της Κ.Ε. Σπύρο Λυκούδη και δήλωσε την πρόθεσή του να ενταχθεί στο κόμμα. Μετά την εξέλιξη αυτή ο Απόστολος Παπατόλιας προτίθεται να ανακοινώσει την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και θα παραμείνει απλός περιφερειακός σύμβουλος. Προγραμματίζεται μάλιστα συνάντηση της παράταξης για αύριο όπου θα συζητηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Η προσχώρηση του Απ. Παπατόλια στη ΔΗΜΑΡ σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είχαν προηγηθεί συναντήσεις και επαφές εδώ και μήνες με διάφορα στελέχη της ΔΗΜΑΡ στην Αθήνα όπως ο Σπ. Λυκούδης, ο Γιάννη Πανούσης, ο Δημ. Αναγνωστάκη επικεφαλής Τομέα Αυτοδιοίκησης. Η επίσημη ωστόσο ανακοίνωση έγινε χθες καθώς αύριο Πέμπτη στην Αθήνα διοργανώνεται κεντρική εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ με ομιλητή τον κ. Φώτη Κουβέλη στην οποία θα παραβρίσκεται και ο Απόστολος Παπατόλιας.

Σε δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας με αφορμή την προσχώρησή του στη ΔΗΜΑΡ ανέφερε :«Η συνεργασία μου με τη ΔΗΜΑΡ σηματοδοτεί τη δέσμευσή μου να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την εμπέδωση των αρχών και των αξιών του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε μία από τις δραματικότερες στιγμές της νεώτερης πολιτικής ιστορίας της χώρας μας.

Αυτή η πολιτική συνεργασία είναι ενταγμένη σε μία προσπάθεια για τη διαμόρφωση μίας νέας αριστερής προοδευτικής πρότασης για την έξοδο από την κρίση.

Το όραμα της Κυβερνώσας Αριστεράς δεν μπορεί να γίνει πράξη χωρίς τη δημιουργική και εξισσοροπητική συμβολή των δυνάμεων της ΔΗΜΑΡ».

Ερωτηθείς εξάλλου ο κ. Απόστολος Παπατόλιας για το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ συμμετέχει αυτή την περίοδο στην Κυβέρνηση και ότι αυτό αποτελεί θέμα κριτικής για πολλούς σημείωσε:

«Αυτή είναι μία κυβέρνηση ειδικών συνθηκών η οποία δεν μπορεί να δώσει λύση ούτε στην οριστική λύση του πολιτικού προβλήματος της χώρας ούτε στο στόχο της εξόδου της χώρας από την κρίση. Έγινε απλώς για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Μόνο μία νέα προοδευτική πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία με ένα αστερισμό πολιτικών δυνάμεων στο πλαίσιο μίας συμμαχικής διακυβέρνησης μπορεί να δώσει τις οριστικές απαντήσεις στα προβλήματα αυτά» σημείωσε ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας.

Σημειώνεται ότι ο Απ. Παπατόλιας μέχρι να ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ το 1999, υπηρέτησε το χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς, ενώ μόλις χθες μετά την προσχώρησή του στη ΔΗΜΑΡ σημείωσε με νόημα :«Αισθάνομαι ότι στρατεύομαι στο φυσικό πολιτικό μου χώρο τον οποίο υπηρέτησα από το 1980».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου