ΤΟΠΙΚΑ

Αρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά…

αρπαξε-την-ευκαιρία-από-τα-μαλλιά-851206

Ενα ακόμη ανοιχτό σεμινάριο στο πλαίσιο του μαθήματος για την εισαγωγή στην επιχειρηματικότητα, το οποίο παρακολουθούν δεκάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο
Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας.
Ομιλητής ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας Oxford Company Γιώργος Τσιόλιας, ο οποίος ξεκίνησε από το Βόλο τα επιχειρηματικά του βήματα, προτιμώντας να εγκαταλείψει τις σπουδές του στην Φαρμακευτική και να ασχοληθεί με το ένδυμα, δημιουργώντας μία μικρή οικογενειακή βιοτεχνία στη Νέα Ιωνία με πουκάμισα, τα οποία σταδιακά τα διέθετε σε ιδιόκτητα εμπορικά καταστήματα που δημιούργησε ο ίδιος με τον αδελφό του Χρήστο.
Οι σοβαρές ελλείψεις από την αγορά εργασίας εξειδικευμένων ειδικοτήτων ήταν τομέας στον οποίο ο κ .Γ. Τσιόλιας, απευθυνόμενος στους φοιτητές, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση.
Ο ιδιοκτήτης της Oxford Company μετέφερε τις εμπειρίες του από την πολύχρονη «διαδρομή» του στον επιχειρηματικό τομέα.
«Έχουμε –είπε- έναν δικηγόρο ανά 50 κατοίκους και ψάχνουμε να βρούμε εξειδικευμένες ειδικότητες και δεν μπορούμε να τις βρούμε. Το σοβαρότερο είναι ότι είμαστε συντηρητικοί σαν κοινωνία. Προτιμούμε τους μέτριους επιστήμονες και όχι τους επαγγελματίες που μπορούν να είναι οι καλύτεροι στο χώρο τους, όπως εκείνον που λοξεύει το ξύλο ή αυτόν που μπορεί να περιποιηθεί ένα παλιό έπιπλο».
Τα μαθήματα επιχειρηματικών «ευκαιριών» σε φοιτητές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος Επιχειρηματικότητας, το οποίο συνεχίζεται με επιτυχία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για πέμπτο ακαδημαϊκό έτος.
Το μάθημα «Εισαγωγή στην Επιχειρηματικότητα» του πρώτου εξαμήνου, στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται η χθεσινή εκδήλωση, παρακολουθούν 220 φοιτητές, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Παντ. Σκάγιαννης.
Ο κ. Σκάγιαννης τόνισε ότι σκοπός των διαλέξεων από μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας αλλά και επισκέψεων σε παραγωγικές μονάδες είναι να έρθουν οι φοιτητές σε επαφή μαζί τους και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με τις προοπτικές απασχόλησης και επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Το έργο δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να κατανοήσουν τις προοπτικές και τη δυνατότητα προσφοράς στην κοινωνία μέσα από επιχειρηματικές και καινοτομικές προσπάθειες και να αναπτύξουν τις απαιτούμενες ικανότητες.
Αναπτύσσουν και καλλιεργούν ταυτόχρονα τις βασικές επαγγελματικές και κοινωνικές ικανότητες των φοιτητών, όπως ικανότητα αναγνώρισης και αξιολόγησης επιχειρηματικών και καινοτομικών «ευκαιριών», κατανόηση των οικονομικών και τεχνολογικών εξελίξεων και των επιπτώσεών τους, ανάπτυξη της επιχειρηματικής αντίληψης και νοοτροπίας, όξυνση του κριτικού πνεύματος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου