ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς φάκελο υγείας εργαζόμενοι στην καθαριότητα

χωρίς-φάκελο-υγείας-εργαζόμενοι-στην-5417

Δεν διέθεταν ιατρικό φάκελο οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων που συνενώθηκαν με το Δήμο Βόλου, παρά μόνο αυτοί του πρώην δήμου Ν. Ιωνίας και του πρώην Δήμου Βόλου, τόσο σε καθαριότητα όσο και σε πράσινο.

Πρόσφατα με ενέργειες των αρμοδίων αντιδημάρχων επί δημοτικής αρχής Π. Σκοτινιώτη δημιουργήθηκε το ανάλογο αρχείο και για τους υπόλοιπους. Επισημαίνεται επίσης ότι υπάρχουν ακόμη εργαζόμενοι που δεν έχουν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις για να συμπληρωθεί ο φάκελός τους, με έξοδα μάλιστα του δήμου που είναι ο εργοδότης, και τους έχει δοθεί περιθώριο να το πράξουν μέχρι το τέλος Μαΐου.

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων η αρμόδια Αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου, απαντώντας σε επερώτηση του συμβούλου της μειοψηφίας Μπ. Ζάχου.

Όπως αναφέρει, αναφορικά με το ιατρικό ιστορικό του προσωπικού, σύμφωνα με την ενημέρωση της γιατρού εργασίας, από τις επισκέψεις της στις Δημοτικές Ενότητες, δεν βρέθηκαν από τους πρώην Δήμους ατομικοί ιατρικοί φάκελοι, ώστε να υπάρχει ιατρικό αρχείο κάθε εργαζόμενου –ούτε, βεβαίως, όπως τονίζει «και στον πρώην Δήμο Αγριάς, όπου υπηρετούσε ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, μέχρι τα τέλη 2010, ο επερωτών δημοτικός σύμβουλος-, με εξαίρεση το προσωπικό της Καθαριότητας και του Πρασίνου των πρώην Δήμων Βόλου και Ν. Ιωνίας, από όπου διαπιστώθηκε ότι ο τελευταίος έλεγχος στους πρώην ΟΤΑ είχε γίνει το 2006».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι, σήμερα, για το προσωπικό της Καθαριότητας στις Ενότητες Βόλου και Ν. Ιωνίας, υπάρχει αρχείο ατομικών ιατρικών φακέλων σε ποσοστό 70% των εργαζομένων, ενώ στις άλλες Ενότητες, εκτός από μία, για την οποία υπάρχει εκκρεμότητα, δημιουργήθηκε από τη γιατρό εργασίας αρχείο ατομικών ιατρικών φακέλων και έχουν εκδοθεί βεβαιώσεις καταλληλότητας για τους εργαζόμενους και έχουν καταγραφεί υποδείξεις – συστάσεις στα σχετικά βιβλία που τηρούνται στην Υπηρεσία κατά τόπους.

Σχετικά με τις προθεσμία για την πραγματοποίηση των ιατρικών εξετάσεων, η Αντιδήμαρχος, διευκρινίζει ότι σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση της γιατρού, δεν έχουν πραγματοποιήσει όλοι οι εργαζόμενοι τις προβλεπόμενες εξετάσεις με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμη ενημερωθεί όλοι οι φάκελοι όσων έχουν πραγματοποιήσει τις εξετάσεις. Μάλιστα, με έγγραφό της στις 4 Μαρτίου, η Διεύθυνση Καθαριότητας ζητά να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις προληπτικού ελέγχου των εργαζομένων, μέχρι τ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου