ΤΟΠΙΚΑ

Του κάρφωσε μαχαίρι στο κεφάλι

του-κάρφωσε-μαχαίρι-στο-κεφάλι-851206

Αύριο θα εκδώσει την απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου για τον 25χρονο κάτοικο Λάρισας, ο οποίος αποπειράθηκε να δολοφονήσει φίλο του πατέρα του, χτυπώντας τον με έξι μαχαιριές.
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε χθες, με κυριότερο γεγονός το θύμα της επίθεσης, ο οποίος έγινε ιερέας μετά το περιστατικό, να συγχωρεί τον παραλίγο θύτη του.
Ο 25χρονος Κων. Ζαφειράκης, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, κατηγορείται ότι στις 11 Νοεμβρίου 2006 πήγε στο σπίτι του Μιχ. Σωτηρίου με σκοπό να τον σκοτώσει, χτύπησε το κουδούνι, αλλά δεν τον βρήκε στο σπίτι. Στη συνέχεια μετέβη σε διπλανό σπίτι, προκάλεσε κάποιες φθορές σε σταθμευμένο όχημα και επέστρεψε στο σπίτι του Σωτηρίου, με τον οποίο ο πατέρας του διατηρούσε φιλική σχέση. Τη δεύτερη φορά τον βρήκε στο σπίτι και τότε του επιτέθηκε με μαχαίρι. Αφού του επέφερε 5-6 κτυπήματα στο κεφάλι, έφυγε. Το θύμα βρήκε αιμόφυρτο η σύζυγός του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.
Όπως αναφέρθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία και σύμφωνα με έγγραφα που αναγνώστηκαν από το δικαστήριο, ο νεαρός είχε πάρει ετήσια αναβολή από το στρατό, τον Ιανουάριο του 2006, με απόφαση του διοικητή του λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων. Ο πατέρας του ανέφερε ότι επαναπαύτηκε, όταν ο διοικητής του είπε ότι ο γιος του χρειάζεται ξεκούραση για να συνέλθει και έτσι δεν προσέτρεξε σε ιατρική βοήθεια. Έντεκα μήνες μετά την άδεια από τον στρατό συνέβη το αιματηρό περιστατικό.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν θυμάται τι ακριβώς έκανε και ότι από τον πατέρα του πληροφορήθηκε τις πράξεις του, για τις οποίες ζήτησε συγνώμη. Είπε ότι μόλις πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί υπέστη ισχυρό σοκ και πρόσθεσε ότι είχε εμπιστευθεί στην μητέρα του ότι ακούει φωνές. Ανέφερε ότι τυχαία επέλεξε το θύμα με το οποίο δεν είχε διαφορές, ενώ κατέληξε ότι πλέον νιώθει καλύτερα και κάνει όνειρα για την ζωή του.
Στην κατάθεσή του ο πατέρας του δράστη υποστήριξε ότι αν και γνώριζε ότι ο γιος του αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, δεν απευθύνθηκε σε ειδικούς γιατρούς και παραδέχθηκε τις ευθύνες του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έκανε λάθος». Όπως είπε, ο γιος του άρχισε να εμφανίζει ψυχολογικά συμπτώματα από την εφηβεία του, αλλά και μετά από μία ερωτική απογοήτευση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τρεις μήνες πριν το περιστατικό ο γιος του έμενε κλεισμένος στο δωμάτιό του και ήταν απόμακρος. Μετά το επεισόδιο, όπως υποστήριξε, γύρισε στο σπίτι λες και δεν είχε συμβεί τίποτε. Άρχισαν όμως να κυκλοφορούν φήμες ότι αυτός ήταν ο δράστης και ακολούθησε η σύλληψή του και η ομολογία του.
Θείος του δράστη στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι γνώριζε για το πρόβλημα υγείας του, αλλά από σεβασμό στην οικογένειά του δεν το ανέφερε. Υποστήριξε ότι και ο ίδιος νιώθει ότι έχει ευθύνη, επειδή δεν παρότρυνε την οικογένεια να ζητήσει ιατρική βοήθεια.
Φίλος του θύματος αλλά και της οικογενείας του 25χρονου που κατέθεσε, ιερέας επίσης, ανέφερε ότι τα ψυχολογικά προβλήματα του νεαρού ήταν γνωστά και πρόσθεσε ότι με το θύμα δεν υπήρχαν διαφορές.
Στην κατάθεσή του ψυχίατρος είπε ότι ο κατηγορούμενος πάσχει από ψύχωση, σχιζοφρένεια και παράνοια. Υποστήριξε ότι τα συμπτώματα εμφανίσθηκαν τέσσερα περίπου χρόνια πριν από το επεισόδιο, αλλά έγιναν ιδιαίτερα έντονα στην διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας.
Στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας της έδρας χθες κ. Αχιλ. Ζήσης
ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, αναγνωρίζοντας ωστόσο τον μειωμένο καταλογισμό.
Ακολούθησε η αγόρευση ενός εκ των τριών συνηγόρων υπεράσπισης και στη συνέχεια το Κακουργιοδικείο Βόλου διέκοψε, για να συνεχιστεί η συνεδρίαση του αύριο Τετάρτη με τις αγορεύσεις των υπολοίπων συνηγόρων υπεράσπισης και την έκδοση της τελικής απόφασης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου