ΤΟΠΙΚΑ

Συγκεντρώνουν τα αδέσποτα ζώα

συγκεντρώνουν-τα-αδέσποτα-ζώα-7384

Σε διαδικασία συγκέντρωσης όλων των αδέσποτων σκύλων βρίσκεται ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου, προκειμένου να τα μεταφέρουν στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στη Νέα Ιωνία. Η Δημοτική Αρχή μέσα από αυτήν την ενέργεια προσπαθεί να δώσει λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων. Μάλιστα το προηγούμενο διάστημα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ της αντιδημάρχου Μαρίας Σαμαρά, του αντιδημάρχου Βόλου κ. Παντσά και μελών του Φιλοζωικού Συλλόγου «Κόσμος και Φύση».

Τα αδέσποτα θα εμβολιαστούν και θα στειρωθούν από ειδικευμένο κτηνίατρο. Την ίδια στιγμή στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου βρίσκονται υπό σύσταση δύο Φιλοζωικές Ομάδες από εθελοντές της περιοχής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί εξ’ ολοκλήρου το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων.

Από την πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Μαρία Σαμαρά αναφέρει χαρακτηριστικά : «Κάνουμε μια προσπάθεια σε συνεργασία και με άλλους φορείς για λύση στο θέμα των αδέσποτων. Αυτή η προσπάθεια γίνεται εν όψει της τουριστικής περιόδου».

Η Δημοτική Αρχή ευελπιστεί να δοθεί τέλος στο μακροχρόνιο πρόβλημα και καλεί τους δημότες μικρούς και μεγάλους να συμπεριφέρονται με σεβασμό και αγάπη στους τετράποδους φίλους μας ενώ παράλληλα καλεί τους ιδιοκτήτες ζώων να μην τα εγκαταλείπουν. Πέρσι άλλωστε είχε δημιουργηθεί πρόβλημα στο Χορευτό με τα αδέσποτα ζώα της περιοχής, αφού τουρίστες είχαν μείνει έκπληκτοι από τις εικόνες εγκατάλειψης ζώων στην περιοχή.

Συγκεκριμένα τουρίστες είχαν καταγγείλει ότι δεκάδες αδέσποτα σκυλιά, συχνά άρρωστα ή τραυματισμένα, περιφέρονται στα σπίτια και στα εστιατόρια του χωριού, στην προσπάθειά τους να βρουν τροφή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου