ΤΟΠΙΚΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι οίκοι ανοχής

στο-δημοτικό-συμβούλιο-οι-οίκοι-ανοχή-7537

Εισάγεται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου που συνεδριάζει μεθαύριο Δευτέρα «ο καθορισμός των προϋποθέσεων για τη χορήγηση των αδειών εγκατάστασης και χρήσης οικημάτων επ΄ αμοιβή προσώπων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2734/1999 (οίκοι ανοχής)», οι οποίοι μετά από πολλές δεκαετίες στο κέντρο του Βόλου διασπείρονται χωρικά μέσα στα διοικητικά όρια του νέου και ενιαίου Δήμου Βόλου.

Στην εισήγηση της υπηρεσίας γίνεται αναφορά στις οχλήσεις που είχε όλο τον προηγούμενο χρόνο ο Δήμος Βόλου από τη Διεύθυνση Υγείας με πλέον ενδεικτική , σύμφωνα με την εισήγηση, αυτή που έχει αρ. πρωτ.7018/11.10.2012 στην οποία, εκτός των άλλων, αναφέρεται « …σας γνωρίζουμε ότι η συνεχιζόμενη λειτουργία των οικημάτων του θέματος στο Βόλο, δεν πληροί πλέον τις προδιαγραφές της νομοθεσίας».

1. Σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος από τον Αντιδήμαρχο Δόμησης του Δήμου Βόλου Νίκο Μόσχο οι άδειες εγκατάστασης που επιτρέπεται να είναι σε ισχύ είναι έντεκα κατ΄ ανώτατο όριο. Οι άδειες αυτές, σύμφωνα με την εισήγηση, πρέπει να εκδίδονται με το Νόμο 2734/1999. Με βάση τα κριτήρια του Νόμου 2734/1999 ( αρ.3 παρ3) καθώς και τα ευρύτερα χωροταξικά και πληθυσμιακά προτείνεται η κατανομή των αδειών ως εξής :

– Δημοτική Ενότητα Βόλου πέντε άδειες

– Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας δύο άδειες

– Δημοτική Ενότητα Αισωνίας μία άδεια

– Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου μία άδεια

– Δημοτική Ενότητα Αγριάς μία άδεια

– Δημοτική Ενότητα Αρτέμιδας μία άδεια

( Στην πρόταση- εισήγηση δεν προβλέπεται χορήγηση αδειών λειτουργίας στη Δημοτική Ενότητα Πορταριάς και Μακρινίτσας )

2. Στην εισήγηση προτείνεται να μην επιτρέπεται η εγκατάσταση και χρήση οικημάτων εκδιδομένων επ΄ αμοιβή προσώπων σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, είτε ορίων οικισμών προ του 1923, είτε ορίων οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων, στα οποία επιτρέπεται η χρήση κατοικία.

3.Να επιτρέπεται η εγκατάσταση και χρήση οικημάτων, εκδιδομένων επ΄ αμοιβή προσώπων και σε περιοχές εντός Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ ), οιασδήποτε κατηγορίας.

4.Να μην επιτρέπεται η έκδοση αδειών εγκατάστασης και χρήσης παρόμοιων οικημάτων σε οικοδομές ή κτίρια τα οποία έχουν πρόσοψη (είσοδο) στη περιφερειακή οδό, στην εθνική οδό Βόλου – Λάρισας, στην εθνική οδό Βόλου – Αθηνών, στη εθνική οδό Βόλου – Μηλεών και στην Εθνική Οδό Βόλου – Χανίων

5.Για τις ήδη υφιστάμενες νομίμως σε ισχύ άδειες και για την ανανέωση της ισχύος τους, προτείνεται συνολικά μεταβατικό χρονικό διάστημα οκτώ μηνών μετά το πέρας του οποίου όλα ανεξαιρέτως τα οικήματα εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων (υφιστάμενα ή νέα) πρέπει να είναι εγκατεστημένα σε περιοχές που ορίζονται από τις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος και να ανταποκρίνονται στο νέο καθεστώς αδειοδότησης και λειτουργίας, αλλιώς θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις κάθε φύσεως .Κατά το μεταβατικό διάστημα των οκτώ μηνών οι εν ισχύ άδειες ή κι οι στο μεταξύ ανανεούμενες (για το διάστημα αυτό) θα ανταποκρίνονται στο μέχρι σήμερα ισχύον καθεστώς ουσιαστικών και λοιπών προϋποθέσεων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου